SELAM Tağut kelimesini Mevlüt arkadaşımız yukarıda tanımlamıştır.Bunu ben tekrar tanımlamaya girmeden tağutun bir anlamının daha üzerinde durmak istiyorum. Tağutun bir anlamıda haddi aşmaktır kime karşı ALLAH,a karşı.ALLAH,a karşı haddi aşanlar asla ve asla ne bu dünyada nede ahirette mutlu olamayacaklardır. Bakara/256. ayette de belirtildiği gibi ALLAH,a iman ancak tauğutu yani haddi aşanları red etmekle başlar. birde zümer suresini bir bakalım Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve ALLAH'a içten yönelenler ise; onlar için bir müjde vardır, öyleyse kullarıma müjde ver.
(ZÜMER SURESİ 17 )
Bu ayette tağuta kulluk etmekten söz etmektedir.Kulluk kelimesi islami bir terim olup çok geniş manada kullanılşmıştır.Bu terimi inşallah ileriki günlerde işleriz.Peki tağuta kulluk sadece ona ibadetlerimizi sunmaktanmı ibarettir,yoksa başka anlamlarada geliyormu herkesi bunun üzerinde düşünmye davet ediyorum. Ayette tağuta bazı kimselerin kulluk yaptığı vurgulanmakta müslümanların bu konuda dikkatli olmalrı istenmektedir. Bugünki tekvir meselesi adlı yazımda belirtiim.Elbetteki iman etmiş insanların bazı islamı yükümlükleri yerine getirmedikleri takdirde islam dan çıkmyacaklarını uzun uzun izah etmeye çalıştım.Burada sorun şu.Müslüman dediğimiz insanların islama girip girmediği meselesidir.Emevi hanedanı dönemlerinde halkı müslüman yönetimleri yezidi zalim alçak Allah,tan korkmaz tağuti rejimlerle idare edilirlerdi.Bütün askeri kuvvetleri elinde tutan emevi hanedanları (bu tağutlar) müslüman olan halkların üzerine büyük baskılar uygulayarak onları bir takım islami yükümlükleri yaşanamyacak hale getirmişlerdi.
Biz burada kalkıpta emevi hanedanı tağut idi o halde yönetim altındaki halklarıda bazı islami yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için kafir olmuşlardır demiyoruz.Bizim bazı arkadaşlarımız her nedense ısrarla şunu ön plana çıkrmaktadırlar.Müslüman fısk işleyebilir bir takım dinden çıkarmayan islamın yükümlülüklerini yerine getirmyebilirler bu onları dinden çıkarmaz vurgusu yapılmaktadır.Amenna Halbuki günümüz tağutları ve bu tağutların boyundurukları altında adı islam olan toplumlardan söz ediyoruz.Günümüz tağutları emevi sultası gibi insanları zorla askeri gücünü kullanarak kendilerini boyunduruk(kulluk) altına almıyorlar.Yani seçme ve seçilme demokrasi safsatası ile boyunduruğu altına almak suretiyle kendilerine kul köle yapmaktadırlar.İşte kulların kullara olan kulluğu bu. Günümüzde her ne kadar emevi sultası gibi yahudi hiristiyanları ve askeri gücünü arkasına alarak güçlerini adı islam olan insanların üzerine yezidi bir anlayışla,kullanabilen emevilere benzer tağuti rejimler varsa da bu durum yinede ordaki yaşayan bu hakları maruz kılmaz.Ancak ebuzer gibi tağutlara karşı isyan bayrağını açmadıkça bu tağutlara her yerde,her platformada,her ortamda direnişini göstermedikçe,siz istediğiniz kadar onlara islam (müslüman) deyin.Onların islam dininin karşısındaki sıfatı değişmez. Yine bazı arkadaşlarımız peygamber (sav) döneminde bazı sahabilerin islam ahlakına uymayan bir takım davranışlardan örnekler versede o örneklerin konumuz ile bir bağlantısını anlıyabilmiş değilim doğrusu. Evet kişi
""lailaheillallah"" derse(kurani ölçülere göre) o kişi kolay kolay dinden çıkmaz.Bu doğrudur.Mesele o kişinin ""lailaheillallah"" deyip demediğidir.Ben şahsen demedği kanısındayım.Yahudi ve hıristiyanları kendisine dost edinmiş onların saflarında yer alarak kendi kardeşim dediği toplumlara bonbalar yağdıran conileri tonileri maykılları kendi müslüman kardeşim dediği bacım dediği kadınların ırzlarını onlara peşkeş çekenler benim kardeşlerim olamazlar hele dinde kardeşleim hiç olamazlar.Siz ırakta o conilerden kaç tane kadının hamile kaldığını biliyormusunuz. Bu nasıl bir anlayış akıl erdirmek mümkün değil
Bu tarz bir islam anlayışın da kesinlikle sakatlık vardır.Daha evvelde söylemiştim işe vahyin ilk indiği andaki gibi başlamak gerekir. İnsanlar yeniden 0 dan islama davet edilmeli bu davete icabet ednlerilere de kesinlilikle kucak açılmalı ve asla harcanmamalıdırlar. BAZI ARKADAŞLARIMIZ KONULARI MÜLAZA EDREKEN İŞİ ŞAHSİLEŞTİREREK ELEŞTİRİ DOZUNU HAKARETE VARACAK SEVİYELERE GÖTÜRMEKTELER BU TUTUM YANLIŞTIR. Bizim hayatı hakkında hiç bir bilgi sahibi olmadığımız insanlara yönelik cümleler kullanırken islami bir ahlak içerisinde eleştirimizi yöneltmemiz lazım.Biz burada ve günlük hayatımızda bu mesleleri eğer konuşur bunu hayatımıza da aktarabilirsek o zaman inanın göreceksiniz bu zillet daha uzun yıllara varmadan ortadan kalkcaktır. Beni mutlu eden durum artık gençlerimiz allahın kitabını tozlu raflardan indirerek onun hükümleri kunusnda kafa yormaktalar. Bu çok umut verici birşey.aramızda ciddi ihtilaflar olabilir problemler de olabilir ben inanıyorum ki bu dinamik beyinler bu işinde üstesinde geleceklerdir. Benim en çok korkutğum bilinçsiz halk yığınları ve siyonistlerin bizim gibi düşünen ama bizden olmayan satılmış beyinleri içimize sokarak bize vercekleri zararlardır.Bizim bunlara karşı çok dikkat etmemiz ve satılmış beyinleri içimize almammamız gerekir. Müslümanlardan arkadaşım cümlelerinize lütfen dikkat edin ben size,şahsınıza,ailenize hiç bire şekilde hakarate varan bir tek cümle kullanmadım. Lütfen sizde gerek benim gerek diğer arkadaşların yazılarına cevap yazarkan işi şahsileştirmeden hakarete varacak cümleler kullanmadan fikirlerinizi beyan edin.Bütün fikirlere açık olalım ki biran önce aramıdaki bu ihtilafları ortadan kaldırabilelim Haksızmıyım arkadaşlar
وعلى اصبع تشهد الله على وحدة توفير الطاغوت حتى كتابة حرف واحد يؤكد الشهيد سيد قط
(Allah'ın birliğine şehadet eden parmağım
bir tağut’un hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır.)
""Şehid Seyyid Kutub""
ALLAHA EMANET OLUNUZ