Cevap: İmamlar Saatkolikmidır?
Diyanet bilimsel, toplumsal, islami...vs açılardan kayda değer bir kurum olsaydı, bende imam olmayı çok isterdim. bence Zeynel Hadi beyin bakış açısı çok öznel. problem saatten ziyade ne olduğu belirsiz yönetimlerin, ne olduğu belirsiz uygulamaları ve tabii ki ne olduğu belirsiz sonuçlar.
Birde Şöyle düşünelim;
Bugün hiç bir konum, kariyer, konfor vs vs insana huzur sunamıyor. dolayısıyla düşünebilen her insan için mağaralara çekilmek, aptal kalabalıklardan uzak durma ihtiyacını en derinden hisetmek gibi bir ruh hali söz konusu. işte bu sıkıntılı ruhu kurtaracak bir ilaçtır zaman geçirecek faydalı bir mekan bulmak. mesela ben imam olsam camide oturur saatlerce kitap okurdum; açıköğretime kayıt yaptırır sosyoloji, felsefe edebiyat vs okurdum. bir iki tane düşünce sahibi arkadaşda buldummu yeter bana. yada şehirlerden uzak bir köye çekilirdim, yaylalarda bol bol dolaşır tefekkür ederdim. said nursinin yaptığı gibi dünyadan uzak dururdum.
Ama gelin görün ki insan hayatta yanlız başına değil, aile, çocuk, anne baba hepsi birer engel ve en büyük engel diyanetin dinden uzak oluşu ve tıpkı bir kahya gibi yönetimdekilerin isteklerinin peşinde koşması. belki saatten değil ama böyle bir sistemde imam olmak büyük bir ızdırap olmalı.
|