11 Ocak 2011, 17:11
|
Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 Arkadaşları:9 Cinsiyet: Memleket:istanbul Yaş:54 Mesaj:
871 Konular:
41 Beğenildi:6 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: 16.Haftanın Konusu Tekfir ve Tekfircilik Hastalığı Müslümanlardan adlı üyeye hitaptır Güzel abicim ben size beni eleştirmeyin demedim sizde benim gibi düşününde demedim. ben sizin samimiyetinize inandığımı mehmet alagaşa cevap bölümünde söylemiştim sorun sizin beni eleştirmeniz değil,zaten beni eleştirmezseniz gerçek karekterinizi elde edemezsiniz. Ben sizi inşallah hak bildiğim doğrular ışığında eleştircecem.öbür arkadaşlarıda Mevlüt bey Abdülmelik bey Haluk bey Beddii Hamit bey kısacası bütün arkadaşları yanlış gördüğüm bana göre yanlış olan fikirlerini eleştirecem. Eğer eleştirmezsem benim öbür insanlardan ne farkım kalır ben münafıkmıyımki kendi arkadaşlarımı kayırayım. Sorun eleştirmek değil eleştirme şeklindedir.İşi kişiselleştirmeden hakaret etmeden yanlış olan inançları yerle bir etmek lazım. Bu arkadaşlarımız kırılırlar yada bize küserler gibi bir düşünce içinde olmaması lazım müslümanın. Birde şunu unutma biz şu gerçek din üzere olan alimlerimizi böyle bir çırpıda silip atmak onların fikirlerinden yararlanmamak akılsızlığın ta kendisidir.İslam mantığıyla hiç bir alaksı yoktur.Onlar bizim dostlarımız dinde kardeşlerimizdirler. hergün kıldığımız namazda allahtan ne istiyoruz biliyormusun""ilet bizi ya rabbim dosdoğru olanların nimetlerinle nimetlendiridklerinin yoluna diyoruz."" Hele bazı arkadaşlar dahada ileri giderek Peygamberi bile sıradanlaştıran bir zihniyetle adeta kendilerini bişey zanetmek hakikata hiçte uygun bir davranış değildir. bu alimler sıradan insanlar değillerdir ki Bi bakarmsın dünya tarihine sayabileceğin kaç tane alim var sayısı kaç tane sence 50 yada100 bilemedin 200 Düşünsene milyarlarca insanların içerisinde saysak saysak 50 tane alim sayabiliyoruz. Ben alimlerin put edinmesine mezhep putu edilmesine masum olduklarına inan insanları tekvir eden böyle uç fikirli biriyim. Arkadaşlarım bu tarz alimleri olmaması gereken sıfatları veren insanları tekvir etmez onları tevil yoluna giderler.Ben bu kadar uç fikirleri olan biri olarak bir alim tafsiye etmişsen şunu bilmen gerekirdi.Benim o alimleri dinin önüne koymadığmı şimdiye kadar yazılarımdan anlamınız gerekirdi. Ama siz anlamamya şartlanmış beni düşünmediğim fikirlelerle itham ettiniz. Ki ben size böyle bir tavsiyedede bulunmadım tarihi bir meseleyi şu kitaptan okumanızda fayda var dedim. alimleri al dinin önünemi koy dedim. yeri gelmiş peygamberlerini thdid edip uyarmışken[isra 73,74,75,76] daki gibi,artık bizde birbirimize alimlerin değilde SAVUNDUĞUMUZ BU RABBANİ METODU sunalıma bi ÇAĞRIYDI...
müslümanlrdan alıntı Bakın yine aynı şeyi yapmışsınız.Birbirlerine alimleri değilde rabbani metodu tavsiye etmeyen yukarda kim benmiyim. Anlaşıldıki sizi böyle kabul edceğiz galiba. Yalnız sizden ricam,küfür yok,hakaret yok,işi kişiselleştirmek yok ALLAH rızası için lütfen Bunun dışında her türlü eleştirilerinize açık olduğumu beyan eddiyorum artık bizde birbirimize alimlerin değilde SAVUNDUĞUMUZ BU RABBANİ METODU sunalıma bi ÇAĞRIYDI...
müslümanlardan alıntı Bak yukarıda alıntı yaptığınız şu sözlerim sizin işe nasıl baktığnızı tam olarak ortaya koyuyor. Ne siz ne ben nede bir başkası nede peygamber kendi kafasına göre islamın hakim kılnmasını tayin edemez. İşte bütün bunlar islam davetçilerinin yol haritasıdır.İSLAMIN HAREKET METODU RABBANİDİR dememdeki sebep bu ve buna benzer ayetlerdir kamer34 adlı üyeden alıntı Benim bu sözlerimle rabbani değil alimlere çağırdığım mantığını çıkarıyorsanız diyecek birey doğrusu. |
| |