Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ? Evet taguti düzende oy kullanmak şirk kavramı içine girer mi ? Bu sorunun cevabında islam ümmeti içinde ihtilaf vardır. İslam alimleri de bu ihtilafın içindedir. M.İSLAMOĞLU gibi Kimisi alimler şartlara göre cevaz verirken, bir kısımda kesin olmaz , şirk olur demektedirler. Bana göre şartlara göre belirlenir. Şirk de olabilir, Şirk olmayabilir de ama nasıl ? Şayet, bu düzeni onaylayıp, içinde yaşamayı istemiş, bu düzeni beğenerek ve bu düzeni islama eş değer görerek, isteyerek oy kullanıyorsa elbette şirk kavramı içindedir. Bunların kullandığı her oy şirktir. İslama ve Allaha küfürdür. Ancak, bu düzene onay vermeyip, Allahın düzeninin hakim olmasını isteyen müslümanlar, tagutla her türlü cihat yaparlar. Bu cihat aşamasında, kendilerini ilgilendiren seçimlerde oy kullanabilirler ve asla müşrik olmazlar. İDDİA: Devlet laik demokratik kemalist ilkeler ile yönetilen islam dışı küfür devletidir. tüm partilerde bu ilkeleri benimsemiş hali ile islam dışı partilerdir bu partiler oy vermek bu küfrü onaylayıp başa getirmektir. gerisini siz düşünün. REDDİYE: Devlet laik düzende olsa, islam dışı küfür düzende olsa, tüm partiler bu ilkeleri benimsemiş olsalar da müslüman bu beni ilgilendirmez diyemez, müslümanın görevleri arasında kötünün iyisini seçmesi vardır. Müslümanın kötüler arasında kötünün en iyisini seçmesi islama ve islam dinine hizmettir. Önümüzdeki Haziran ayında seçimler olacak, ülke kaderini belirleyecek, bu seçimler de Müslümanlar ne kadar ve nasıl belirleyici olabilir ? Yarınlarımızı ve geleceğimizi etkileyici olması bakımından çok önemli güncel bir özelliği vardır ki, soruyorum bazıları şirk veya küfür derken bazıları M. İslamoğlu, Fettullah Gülen, Abdulaziz Bayındır, ve diğer islam alimleri gibi ( Ben de ) hayır ŞİRK DEĞİLDİR diyorum. Devamı var
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |