Konu Başlıkları: ””Ki Dedi Bile””
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2011, 16:34   Mesaj No:7

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ve aleykum selam ve rahmetullah ve bereketuhu

2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.
[KAMER34 DEN ALINTI]

DOSTUM SENİN YAPTIĞIN YORUM, BENİM İSE ALLAHIN AYETLERİ

VE SEN BANA DİYORSUN Kİ ALLAHIN AYETLERİNİ BIRAK BENİM

YORUMUMA İNAN bunu diyosunuz............

dostum Allah ve resulunun önüne YORUMLARIMIZLA GEÇMEYELİM..

Ayete iman etmek ŞART,yorumlara DEĞİL......

TEKRAR AYETLERİ VERİYORUM.......

ALİİMRAN...
75- Kitap Ehlinden öylesi vardır ki, bir kantar emanet bıraksan onu sana geri verir; öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet bıraksan, sen, onun tepesine dikilip durmadıkça onu sana ödemez. Bu onların "ümmiler (zayıf ve bilgisizler veya Ehl-i Kitap olmayanlar) konusunda üzerinizde bir yol (sorumluluk) yoktur" demiş olmalarındandır. Oysa kendileri (gerçeği) bildikleri halde Allah'a karşı yalan söylemektedirler

113- Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar.
114- Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır.
115- Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.

Mehmet alagaş,Yaşar kaplan, Hayrettin karaman,mustafa islam islamoğlu abdülaziz bayındır gibi yazarlar başlarlar dans etmeye.

yaşar kaplanı tanımam,mehmed alagaş putum değil,abdulazizle,mustafa yıda oldum olası sevmem çünkü bunlar yıllar öncede AYNIYDILAR şimdide aynı..mehmed alagaşı seviyorum yalnız....

sizide Allah için sevmek istiyorum.....birazda seviyorum ama......
Rahman VE Rahim Olan ALLAH'ın Adı İle

Bak güzel abicim

Siz anlamamak üzere şartlanmış bir saat gibisiinz.
Eskiden size çok kızıyordum ama artık kızmıyorum inan.

Bakın size birşey diyeceğim,Ben Seyyid Kkutubtan çok etkilenmiş bir insanım

Siz Seyyid kutubun vermek istediği mesajı,genel fikirleri çerçevesinde bana sizde böyle düşünüyorsunuz derseniz,ben bunu kabul ederim.Bende size cevaben yazmak yerine Mehmet Alagaş beyin genel fikirlerini özetleyen bir yorum yaptım.

Benim eleştirilerim Mehmet Alagaşın şahsiyeti ve kişiliği ile ilgili değil,asla da olamaz Benim eleştirilerim onun fikirleri (ideolojisi) nedir

Onun için Mehmet Alagaş ismi üzerinden örnekler veriyorum.Çünki o fikirlerin ağa babalarından biridir kendisi.

Siz o fikirleri tam anlayamamış ve o fikirleride anlatmakta sorun yaşıyorsunuz.

Arkadaşım insan her konuştuğunu ayet ve hadislerlemi yapacak yemek isterken alış veriş yaparken hatta peynir isyerken ayetlerlemi isteyecek.

Ben size çelişkilerle dolusunuz diyordum,siz bana hayır bende çelişki yok diyordunuz.Bakın size çelişknizi söyleyeyim.

DOSTUM SENİN YAPTIĞIN YORUM, BENİM İSE ALLAHIN AYETLERİ

VE SEN BANA DİYORSUN Kİ ALLAHIN AYETLERİNİ BIRAK BENİM

YORUMUMA İNAN bunu diyosunuz............

Bakın bu cümleler sizin bu cümleleri yönelttğiniz kişi de benim.

Peki hangi cümlelrime karşı

2-- Ehl-i kitap içerisinde farklı farklı yahudi ve hıristiyan kişilikler var.Kişiliği iyi olan insanlara Allah rahmet eylemiş.Bana hitaben sen neden bu farkı göremiyorsun.Üstelik ayetleride görüyorsun diyorsun,bunada delil olarak ali imran suresinin 113-114-115.ayetleri delil veriyorsun.

Ben ısrarla bu ayetler ehl-i kitap içerisinde mümin olmuş insalardan söz ediyor diyorum.Siz ne diyorsunuz.Ben bir türlü anlamıyorum.Çünki müslüman toplumunu oluşturan insanlar farklı dinlere mensup kişilerin iman etmesi sonucu meydana çıkmıştır.bunların içierisnde yahudi ve hırıstiyanlarda var bu kadar.

Hatta size çok önemli bir bilgi vereyim Allah hıristiyan toplumlarını yeryüzündeki (islam hariç) tüm din toplumlarından daha üstün tutmuştur.ama onların kafir müşrik olduklarını üstüne basa basa vurgulamıştır.
Birde şu hususu bir yere kayd edin islam devleti muhatab olduğu toplumları vasıflandırır yani ehl-i kitap ve diğer devletler diye tanımlar.ondan sonra bu devletlerle hukukunu belirler.şu islam devleti olsa idi yahudi ve hıristiyanları derhal tanımlardı.

İşte bu cümlelerime karşı

İşte taasup böyle birşey insanın gözlerini kör ediyor.Sebebini söyleyeceğim

Bak güzel abicim,kişiler kuran ve sünneti okurlar,sonra kuran ve sünnet doğrultusunda bir bilgi elde ederler.Bu bilgi ile ideolojilerini oluştururlar.Bu ideolojiyede iman ederler,bu dininin bir ruknu'nü oluşturur.

Sonra imam ettikleri bilgiyi kalb ile tasdik ederler,buda dinin başka bir ruknü,
sonra kalb ile iman ettikleri bilgiyi hayatlarına aktarırlar,buda dinin başka bir rüknü,sonra hayatlarına aktardıları bu bilgiyi yakın yada uzak insanlara tebliğ ederler bu da dinin başka bir rüknü.Bütün bunların hepsine islamda Din denir.Geçen gün bana dinin tarifini yapıyordunuz ya

Şimdi kişi bütün bu bilgiler doğrultusunda,bir yazı hazılarken kendi fikilerini sunabilir.Eğer bu fikirler islama aykırı ise o zaman o kişiye yaw be adem oğlu sen bunları söyledin senin delilin varmı,diye hesap sorulur.

Allah insanı,hakikaten taasup sahibi yapmasın,çünki taasupçuluk kadar lanet birşey yok.Gerek mekke putperestlerİ grekse yahudi ve hıristiyenların helakıda bu taasup sebebiyle olmuştur.

Bak güzel abicim siz geçen gün Mehmet beyden Alagaştan bir yazı yayınladınız

Tağut düzeninde yaşamakla ilgili idi bir, konu başlığına baktım bulamadım hani o yazıyı bende çok beğenmiştim.

Şimdi size soruyorum Mehmet Alagaş bey o yazıda,ki uzun bir yazı idi o yazıda kaçtane ayet ve hadis vermişti.
Bana söylermsiziniz,siz onuda arayıp Mehmet abim sen bu kadar yorum yapmışsınız neden kuran ve sünnetten örnekler yok dediniz.

Yada yukardaki cümlenizi mehmet beye fax çektibizmi.

Ki Medineweb forum da yazı yazdığım günden bu yana yazdğım yazılara bak hep Allahın ayetlerinden ve Rasülün sünnetinden örneklerle doludur.

Sizin hemen şimdi o yazıyı medineweb forumdan geri çekerek mehmet Alagaş beye göndermeniz lazım

o yazıda ne hadis vardı ne ayet ama çok güzel bir yorumdu.

Birde size birşey söyleyeyim MEHMET ALAGAŞ BEY o isimlerini saydığın kişilerden de çok daha kaliteli bir kişiliğe sahiptir benim gözümde.

""allahın selamı hidayete tabi olanlara olsun""

""selamun aleykum herkese olsun""