Cevap: ””Ki Dedi Bile”” SİZ AYETE YORUMUNUZLA,burdaki ehli kitap MÜSLÜMANLARDIR,diyorsunuz ve bu sizin yorumunuz....
1-o sözü sorduğunuzda bu 3 ayeti vemiştiniz
Bende bu 3 ayetteki sözü geçenlerin ehli kitap içerisnde İMAN eden müsümanlardan söz ettğini söylüyorum
bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlardan istirham ediyorum bu 3 ayeti yorumlarmısınız
2--bu ayetlerden yola çıkarak kendisini kurana nisbet edip kurana gereklerini yerine getirmeyen
günümüz insanlarınında EHL-İ KİTAP olduğunu Mehmet Alagaş bile söylememiştir.
dik bakıyorsun dik
mehmet alagaşı bile anlamıyorsun
adam diyorki yani mehmet alagaş
ehl-i kitap semavi yani allah katında indirlen bir kitaba kendisni nispet edip sonra o kitabı tahrif eden insanlar için kullanılan bir terim değilmidir,mademki kendisini semavi bir kitaba nisbet edenlere ehl-i kitap ddyorsa günümüz insanlarıda her ne kadar bu kitabın yani kuranın emirlerini tahrif etmemiş olsalarda onları gizlemişlerdir,bu yüzden günümüz de müslümanım iddasında bulunan insanları müslüman olmadıkları kesin fakat ehli kitabdırlar diyor.sen bunu bile anlamamışsın
ve bu görüş çokta abuk subuk bir görüş değil beddi hamit arkadaşımın ilmi değeri olmayan görüşlerinden milyon kat daha kuvvetlidir
bende diyoromki her ne kadar sözlük manası itibari ile bu görüş doğru olsada
şeri manası itibarı ile bu görüş yanlıştır
sen okuyosun ama okurken dinlemiyorsun kendini
ben bunu dünyada insanın başına bela getiren KELİME başılklı yazımda anlattım.
ne dedim orda peygamber efendimiz döneminde kendisini kurana nispet edip ama gereklerini yapmayan
insanlara yada guruplara allah ehl-i kitap demedi.
peki ne dedi
1- münafık dedi
2- mürted dedi
3- fasık dedi
4- zalim dedi
gerçi bu son iki terim kurandaki karşılığı kafirdir.ama sünnette bu terimler yumuşatılarak başka manalar yüklenilmiştir.
bak şunu anlamıyorsun
ehl-i kitap devlet meselesidir çünki devlet devletlerle münasbet kurarken bu terimler çok gerekli olacaktır.
bunu elli yerde yazdım ama anlayan kim
arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız bir fıkrayla bitireyim inşallah çocuk odada yüksek sesle kitap okuyor anneside mutfak ta derken çocuk okuyarak kitabı bitiriyor ve susuyor annesi oğluna gelerek oğlum okuduğun kitap neyi anlatıyordu çocuk bilmiyorum dedi anne oğlum sabahtan bağıra okuyordun ya çocuk evet okuyordum ama dinlemiyordum dedi 113- Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar. 114- Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır. 115- Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.
arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız
|