Konu Başlıkları: ””Ki Dedi Bile””
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2011, 17:58   Mesaj No:8

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ””Ki Dedi Bile””

SİZ AYETE YORUMUNUZLA,burdaki ehli kitap MÜSLÜMANLARDIR,diyorsunuz ve bu sizin yorumunuz....

1-o sözü sorduğunuzda bu 3 ayeti vemiştiniz

Bende bu 3 ayetteki sözü geçenlerin ehli kitap içerisnde İMAN eden müsümanlardan söz ettğini söylüyorum

bu yazıyı okuyan bütün arkadaşlardan istirham ediyorum bu 3 ayeti yorumlarmısınız

2--bu ayetlerden yola çıkarak kendisini kurana nisbet edip kurana gereklerini yerine getirmeyen

günümüz insanlarınında EHL-İ KİTAP olduğunu Mehmet Alagaş bile söylememiştir.

dik bakıyorsun dik

mehmet alagaşı bile anlamıyorsun

adam diyorki yani mehmet alagaş

ehl-i kitap semavi yani allah katında indirlen bir kitaba kendisni nispet edip sonra o kitabı tahrif eden insanlar için kullanılan bir terim değilmidir,mademki kendisini semavi bir kitaba nisbet edenlere ehl-i kitap ddyorsa günümüz insanlarıda her ne kadar bu kitabın yani kuranın emirlerini tahrif etmemiş olsalarda onları gizlemişlerdir,bu yüzden günümüz de müslümanım iddasında bulunan insanları müslüman olmadıkları kesin fakat ehli kitabdırlar diyor.sen bunu bile anlamamışsın

ve bu görüş çokta abuk subuk bir görüş değil beddi hamit arkadaşımın ilmi değeri olmayan görüşlerinden milyon kat daha kuvvetlidir

bende diyoromki her ne kadar sözlük manası itibari ile bu görüş doğru olsada
şeri manası itibarı ile bu görüş yanlıştır

sen okuyosun ama okurken dinlemiyorsun kendini

ben bunu dünyada insanın başına bela getiren KELİME başılklı yazımda anlattım.

ne dedim orda peygamber efendimiz döneminde kendisini kurana nispet edip ama gereklerini yapmayan

insanlara yada guruplara allah ehl-i kitap demedi.

peki ne dedi
1- münafık dedi
2- mürted dedi
3- fasık dedi
4- zalim dedi

gerçi bu son iki terim kurandaki karşılığı kafirdir.ama sünnette bu terimler yumuşatılarak başka manalar yüklenilmiştir.

bak şunu anlamıyorsun
ehl-i kitap devlet meselesidir çünki devlet devletlerle münasbet kurarken bu terimler çok gerekli olacaktır.

bunu elli yerde yazdım ama anlayan kim

arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız

bir fıkrayla bitireyim inşallah
çocuk odada yüksek sesle kitap okuyor
anneside mutfak ta
derken çocuk okuyarak kitabı bitiriyor ve susuyor
annesi oğluna gelerek
oğlum okuduğun kitap neyi anlatıyordu
çocuk bilmiyorum dedi
anne oğlum sabahtan bağıra okuyordun ya
çocuk evet okuyordum ama dinlemiyordum dedi

113- Onların hepsi bir değildir. Kitap Ehli'nden bir topluluk vardır ki, gece vaktinde ayakta durup Allah'ın ayetlerini okuyarak secdeye kapanırlar.
114- Bunlar, Allah'a ve ahiret gününe iman eder, maruf olanı emreder, münker olandan sakındırır ve hayırlarda yarışırlar. İşte bunlar salih olanlardandır.

115- Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.

arkadaşlar sizden istirham ediyorum yukardaki o 3 ayeti yorumlarmısınız