""saplantım var""
Biz müslümanların islamdan olmayan beşeri sistemlere karşı dik durmaya evet saplatımız var Allaha çok şükür ""
evet sapalantımız var""
Sık sık sorulan sorulardan biride bu
Tağuti düzenlerde vergi vermek kimlik kullanmak askere gitmek telefon kullanmak su elektrik vs vs
Mademki bunları yapıyoruz,o halde rey de kullanabiliriz,meclislerine girip onları demoraksi silahı ile vurabiliriz,onların geçici olarak dinlerine tabi olabiliriz bunlar hepsi aynı şeydir diyorsunuz.
Bu düşünce de milli görüş düşüncesidir.Bu görüş Necmettin Kerbakanın 70 li yıllarda ortaya attığı daha sonrada geliştirdiği bozuk çarpık fikirlerinden biridir.
Öncelikle şunu düzeltelim bir kere müslüman vergi vermez,müslüman zekat verir önce bunu iyice anlayalım,vergiyi kafirler verirler ve kafirleden vergi alınır.
İslam devletinde vergi sadece kafirlerden alınırdı Vergi bütün dinlerde ve tüm milletlerde devletler de imparatorluklar da krallıklar da hep vardı şimdide var
İster islam devleti olsun,ister islam dışında ki devletler olsun kendi ülkelerinde yaşayan insanlardan vergi alırlar ister isteyerek ister istemeyerek Bu vergiler karşılığında onlara vatandaşlık hakkı tanırlar yani kimlik verirler Bakın tevratta şu bölümlere bakarsak vergi sisteminin nerelere kadar dayandığını göreceksiniz Göze göz, dise dis(MATTA 5) (Luk.6:29-30) «`Göze göz, dise dis' denildigini duydunuz. 39Ama ben size diyorum ki, kötüye karsi direnmeyin. Sag yanaginiza bir tokat atana öbür yanaginizi da çevirin. 40Size karsi davaci olup mintaninizi almak isteyene abanizi da verin. 41Sizi bin adim yol yürümeye zorlayanla iki bin adim yürüyün. 42Sizden bir sey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin. Tapinak vergisi(MATTA 17)
Kefernahum'a geldiklerinde, iki dirhemlik tapinak vergisini toplayanlar Petrus'a gelip, «Ögretmeniniz tapinak vergisini ödemiyor mu?» diye sordular.
25Petrus, «Ödüyor» dedi.
Petrus eve gelince, daha kendisi bir sey söylemeden Isa ona, «Simun, ne dersin?» dedi. «Dünya krallari gümrük ya da vergiyi kimlerden alirlar? Kendi ogullarindan mi, yabancilardan mi?»
26Petrus'un, «Yabancilardan» demesi üzerine Isa, «O halde ogullar muaftir» dedi. 27«Ama vergi toplayanlari gücendirmeyelim. Göle gidip oltani at. Tuttugun ilk baligi çikar, onun agzini aç, dört dirhemlik bir akçe bulacaksin. Parayi al, ikimizin vergisi olarak onlara ver.»
(MATTA 9)Isa oradan geçerken, vergi toplama kulübesinde oturan birini gördü. Adi Matta olan bu... Böye devam eder tevrat
Sakın yanlış anlaşılmasın,ben islam olmayan devletlere vergi vermek haktır bak hz isada vermiştir demiyorum.Zaten tevrat tahrif olmuştur
Ben diyorum ki vergi hz.Yusuf zamanında da vardı Nebi zamanında da vardı bugünde var.
Hiç bir müslüman asla ve asla kafirlere vergi vermez,verebileceğinede itikad etmez
bu iman yönünden çok tehlikeli birşey
Olay şu,kafirler siyasi ve askeri güçlerini kullanarak hem kendi dinlerinden olanlardan,hemde müslümanlardan zorla vergi alırlar.
Bugün esnaf olan bir müslüman vergi vermediği taktirde devlet emniyet güçlerini kullanarak icra yoluyla bu vergiyi ikiye katlayarak tahsil ediyor
Şimdi bu durum şu durum ile aynımı.
Biri istemeden gücünü aşan bir pozisyonda ki bu durumda bile o fiili işlerken kalbinden muhakkak buğz ederek(nefret ederek) bu vergiyi vermekte Diğeri
Kendi isteği ile Allah,ın ona bahş etmiş olduğu organlarını bu işe alet ederek gönül rızasıyla tağuta rey vermek aynı şeydir iddası hiçte adil bir idda değil.
Mekkede himaye denilen bir sistem vardı hz peygamberin taif dönüşünde mekkeye tekrar girebilmesi için o dönemde sanırım bir müslüman onu himaye ettiğinde ancak mekkeye girebilmiştir
Sonuç: islama aykırı olmamak kaydı ile,örf,adet,gelenek,insanların faydasına olan özel yardım kuruluşları düğün müzik dinlemek vs vs gibi şeyleri islam yasaklamamış bunların bazılarına sınırlama getirmiştir. Müslüman müslüman olmayan toplumlar da yaşayabilir çünki o topraklarda doğmuş kendi soyu o topraklarda yaşamaktadır.İslamı kendi soyuna ve çevresine o taşıyacak onlara tebliğ görevini o yapacaktır. Bu demek değildir ki,o toplumların dinine tabi olacak,ki tabi olursa zaten müslüman olamaz.
Ne zamanki dinini yaşayamacağı bir ortam doğarsa işte o zaman hicret zaruri hale gelir
Beddii hamit arkadaşımız gidin diyor nisa suresi 97 .ayetide delil gösteriyor.
Ben gitmem arkadaş,fakat örnek verdiğiniz o ayetteki dinden çıkmış kafirler gibi dininizede tabi olmam.
Bir çok islam alimi o ayetten yola çıkarak islam devleti vuku bulduğunda müslümanın başka bir şirk düzeninde yaşamasını haram saymıştır. Nisa/97. ayette melekler onların canlarını alırken siz yeryüzünde ne halde idiniz derler. onlar biz çaresiz zavallı idik o kafirlere karşı koyamadık.
O yüzden onların safları ile birlikte bedir meydanına geldik ayetin can alıcı noktası burası.
Melekler peki Allah,ın arzı geniş değilmiydi neden onların saflarında yer aldınız hicret etseydiniz ya dediler.
Demek ki biz kimin saflarında olduğumuza dikkat etmeliyiz,çünki kimin saflarında isek onunla birlikte haşr olunacağız.
Eğer akp bir islam partisidir,biz onun için akp nin saflarındayız diyorsanız,o halde şunu unutmayın
akp nin yapmış olduğu bütün amellerinede ortaksınız demektir,akp nin yaptıklarının islam olduğunu düşünüyor iseniz ki düşünmüyorsunuz sözlerinizden bunu anladım.
O halde gelin sizin ile bizim aramızdaki ortak kelimede birleşelim.
ve tek ümmet olalım bu ümmet bilinci içerisinde kardeş olalım.
""De ki ey kitap ehli sizin ile aramızda ortak olan şu söze geliniz
sırf allaha kulluk edelim hiç bir şeyi ona ortak koşmayalım ve Allahı bırakıp birbirimizi ilah edinmeyelim""
Yukarıda vergi hakkında ki görüşüm öbür konular içinde geçerlidir
Not: tağuta askerlik yapılırmı sözünü ciddiyetten uzak bir görüştür diyorum
bu görüşü sual olarak kabul etmyorum ve bu suali soranları
Protestooooooooo ediyorum.