20 Ocak 2011, 15:53
|
Mesaj No:81 |
Durumu: Medine No : 12750 Üyelik T.:
19 Eylül 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:HATAY Yaş:68 Mesaj:
395 Konular:
20 Beğenildi:4 Beğendi:0 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ? Alıntı:
müşrik değilim,imanımdan niyetimden eminim dese?
bana alternatif gösterin dese ?
vereceğimiz cevap ne olur sence...?
evet gerçekten çıkmaz sokak.naslar keskin.alimler keskin.fetvalar acımasız....
çözüm ne ? bulunduğumuz ortama çare ne ? çıkış yolu ne ?
bunlara kafa yoralım mı ?
| YİTİKSEVDA KARDEŞİM Eğer bir şeyleri düzelteceksen böyle bir kuvvetin projen varsa buyur meydanlara ama bunu yapamıyorsan geri durarak kötünün iyisi yerine daha kötülerin gelmesine sebep olacaksınız bunu bilmeni isterim. Peygamberimizin Hicret etmeleri hangi nedenlerden dolayı nasıl olmuştur. Bunları Bilirsiniz sanırım. Eğer peygamber efendimiz ve sahabeler (inananları )bir baskı ve zülüm ile karşılaşmasalardı hicret edecekler miydi ? Eğer müşrikler peygamberimize karışmasalardı. Ve peygamberimiz de özgürce allahın dinine insanları çağırsaydı ve Tebliğde özgür kalsaydı. Bu ortam içinde, peygamber ne yapacaktı ? Belki seçime ve şeçilmeye gitmeyecekti.Allahüalem İslam Demokrasisinin gereği çoğunluk siistemine göre allahın hükmünü ve dinini insanlara kabul ettirdikten sonra daha yapacak neyi kalırdı ? DİKKAT İSLAM DEMOKRASİSİ DİYORUM. YİNE YANLIŞ YERE ÇEKMEYİN VE ÇARPITMAYIN Bir toplum allahın hükümleri ile yöneltilip, şeriatı daim kılmak istiyorsa Bu istekleri halkın çoğunluğu kuralına göre benimsenir, eğer halk ( Seçimle veya tercihiyle ) evet razıyız derse tercihini belirgin şekilde net olarak ortaya koyduğun da allahın emrettiği hükümlerle yöneltilecektir. Bu yönetim artık allahın farzı olmuştur. Eğer halkın büyük bir bölümü allahın indirdiği hükümlerle idare edilmek istenmiyorsa, bu görüşe de saygı duyulur. ve artık yöneltilmez. Biz müslümanlara da düşen görev ancak Allahın emirlerini tebliğ olacaktır. Yani onlara hatırlatma olacaktır. Onlara rabbimizin hükümlerini hatırlatıp tebliğ etmekten başka yapacağımız birşey olmayacaktır. ( Bakınız, Dinde zorlama yoktur. Bakara 256 ) Biz şeriat sistemini en benimseyenlerdeniz. ve dediğiniz gibi tüm sistemler küfürdür. Yalnız sizinle ayrıldığımız bir nokta var. Biz şeriatı halkın çoğunluk esasına göre yani peygamber efendimizin yaptığı gibi,, halkın büyük bir çoğunluğunun istemesi ile getirmemiz mümkündür., Bu sistemle olur ancak İslam demokrasisi ile olur. Şu anda ülke demokrasimiz laiklik düzeni ile yöneltilmektedir. Demokrasiler de halkın tercihi önem taşıdığı gibi islamda da öyledir. Bunlardan, benim islamla bağdaştırdığım doğrudan demokrasi ki, halkın kendi yönetim şeklini belirleyici, ve nasıl yönetileceğinin kendisi karar verecektir ki. Halk istediğinde biz rabbimizin hükümlerine tabiyiz. İrademizi ona teslim ettik derlerse artık şeriat bu ülkede daim olacaktır. Eğer demezlerse dinde zorlama yoktur. Bize de onlara allahın emirlerini tebliğden başka görev düşmez. Gelelim sistemlerin Gelişim tekamülüne . Bu şu şekilde olmuştur. Mutlakiyet meşrutiyet ve cumhuriyet. Şu an yeryüzünde mutlakiyet –meşrutiyet ile yönelilen hemen hemen hiçbir devlet yoktur. Cumhuriyet ile yöneltilmektedir. İslam cumhuriyetin veya demokrasinin tohumlarını ta 1400 yıl öncesinden atmıştır. Buna islam demokrasisi denir. Yani insanların şimdiki demeokrasi gibi kendi kendilerini yönetmesi değil, eğemenlik kayıtsız şartsız milletin değil, Eğemenlik kayıtsız şartsız allahındır ve allah adına toplumu yönetme yetkisi verilecek yöneticileri seçimle iş başına getirmesidir. İşte islamın demokrasi anlayışı budur
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |
| |