Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2011, 20:01   Mesaj No:9

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yalnız Allah tan yardım dilemek.....

Alıntı:
Sizinle konuşmaktan mutluluk duyarım
Teşekkür ederim. Ben de zatınızla konuşmaktan mutluluk duyarım.

Şu sözünüz pek dikkatimi çekti.

Alıntı:

Araf sur.188. ayet: De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim, ne de bir zarar verebilirim.......

Demek ki Yaradan şefaat konusunda, affetme bağışlama konusunda kimseye yetki vermiyor, bu çok açık anlaşılıyor. Dua etme kapısını ise her zaman iman eden kendisinden hoşnut olan tüm kulları için ise açık bırakıyor
Evet doğrudur. Hem fikiriz bu cümlelerinizle

Alıntı:
Muhammet 19; Allah’tan başka tanrı olmadığını kuşkusuzca bil! Hem kendi günahın için hem de mümin erkeklerle mümin kadınlar için af dile. Allah sizin, dönüp dolaşacağınız yeri de varıp ulaşacağınız yeri de bilir.

Bakın ayet ne kadar açık ve net. Allah Elçisine bile kendi günahların için dua et bana diyor. Devamında da, iman eden kadın ve erkek müminler için dua et diyor, yani iman ettiğini bildiğin insanlar için dua etmesini söylüyor. Peygamberimiz de bir beşerdi. Bugün oda aramızda yok, taki hesap gününe kadar. Şimdi soralım kendimize, Diyanet İşleri Başkanlığının söylediği gibi, diyelim ki biz bu sözle peygamberimizden şefaat dilemiyor, Allah ile aramızda aracı ol diyoruz desek, peki peygamberimiz bizlerin nasıl bir insan olduğumuzu, gerçek iman eden bir mümin olduğumuzu biliyor mu da, bizlere dua etsin aracı olsun? Bizleri şuanda duyacağını ve Rahmanla aramızda aracı olacağını nasıl ve neye dayanarak söyleyebiliriz? Bunu düşünebiliyor muyuz?

Peygamber şefaat konusunda aracı değildir. Ancak gelecekteki kuşaklar için de yani muminler için dua etmiş olamaz mı. Yalnızca tanıyıp, tanıdığı muminler için mi dua etmiştir. Af dilemiştir. Ayet hükmü. Sadece o zaman tanıdığı insanlar için mi geçerliydi ?