Cvp: "Çeyiz ve Elişine Son!" Değil Tabi, Ama...
baştan sona bir solukta okudum sevgili yağmur.gerçekten acı ve bir o kadar da yerinde tesbitler..
heleki türk toplumu olarak her şeyi abartmakta bir numarayız.aman iğne oyası olmazsa olmaz,bilmem kaç parça vitin takımı,oklava kılıfı, çaydanlık örtüsü, el örmesi perdeler...neler neler...
bu konu gelmişken bir anımı anlatayım.mahallemizde bir kız evleniyordu.tabi çeyizi serilmiş ,konu komşu çağırılmıştı,herkes çam sakızı çoban armağanı,işte patik,havlu,namaz başörtüsü ,ev eşyası,vs. gönlünden ne koparsa götürür adettendir ya;evlenen kız ablamın arkadaşıydı.oda bizde fazladan bulunan kadın ilmihalinin birini paketledi ve ona hediye etti.gel zaman git zaman kız annesinin evini ziyarete gelmişti,ablamlada karşılaşmışlar,ona demişki o kadar hediye aldım,bir sürü çeyiz yaptım ama senin hediyen kadar faydalı bir hediye almadım...
gerçekten öyle...aşırıya kaçmadan çeyiz yapılabilir.ama abartmaya, lüzümsuz şeylere vakitler harcamaya gerek yok.onların yerine bir kitap bile bir bayanın en güzel çeyizidir...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |