Alıntı:
Siz beşeri kanunları din olarak görmürmusunuz bunu merak ettim doğrusu
Çünki bir peygamberin kralın dinine göre hüküm verirdi demek tevbeyi gerektirir bu hem Allah,a hem de peygambere ifiradır.Ama yok ben bu yanlış anlamışım dersiniz ben herksin önünde sizden özür dileyecem.Üstelik ben yalanda konuşmamışım gördünüz.Çünki ayetin arapçasında melikin dini olarak geçiyor |
Beşeri kanunlar neden din olsun ki ? Dinin bir tanımını yapar mısınız? Beşeri kanunlar din olarak görülemez. Kanun kanundur. Dinde dindir. Her ülkenin birbirinden farklı kanunları vardır diye her ülkenin farklı bir dini mi var diyeceğiz ?
Alıntı:
Çünki bir peygamberin kralın dinine göre hüküm verirdi demek tevbeyi gerektirir bu hem Allah,a hem de peygambere ifiradır.
|
Evet doğrudur. Hem Allaha ve hem de peygambere iftiradır. Peki ben böyle mi söylemişim. Yani sizin yazdıklarınız gibi mi söylemişim ? Nerede o cümlelerim gösterin demiştim. Gösterebildiniz mi ? Gösteremediniz ? Demek ki o sözler bana ait sözler değildir. Ama siz bana yamaladınız.
Ayetin arapçasında doğrudur melikin dini diye geçiyor. Ayrıca buna da dikkat ettim. Seyit kutup mealini örnek aldım. Seyit Kutup ayete Meal olarak Kralın dini değil, Kralın yasası olarak meal vermiş.Ayeti o anlamda anlamış. Birçok meal de de Kralın yasası olarak da geçer. Birçoğunda da Kralın dini olarak geçer. Yapılacak İzah şudur: Ayetin orjinalinde geçen din kelimesi bizim bildiğimiz anlam da din değildir. Yürürlükteki kanunlar, yasalar anlamındadır. Bu konuyu ayrıca tahlil edip araştıracağım. ve yeni bir konu başlığı altında paylaşıma açacağım. Olumlu katkılarınızı beklerim. İslam için. Alıntı:
Sizde bu konuda göre geri adım atın ben sizden bu yeni halinizden defalarca özür dileyeyim.
|
Ben bu konuda ileri bir adım atmadım ki, geriye adım atabileyim. Ancak beni yanlış anlayıp değerlendirdiğiniz için , ağır uslubunuz için bana özür borcunuz var. Alıntı:
İslam gibi temiz bir kelimeyi islam demokrasisi diye
Tağutların anlam yüklediği kelimelrin yanına koymaylım dedim eleştirim buydu
|
Hassasiyetinizi anlıyorum. Madem ki, demokrasi denilince sizce taguti rejimi çağrıştırıyor, Peki o halde bundan böyle islam demokrasisi demem. İslam rejimi , İslam Cumhuriyeti diyeyim. Saygılar