Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 12:30   Mesaj No:26

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yalnız Allah tan yardım dilemek.....

kamer ile abdulmelik hocalarımız bir noktada kesişiyorlar.düşünceleri pek de farklı değildir.ancak kamer hocanın delil istemesi mutmain olmak istemesindendir.hadis ilminde bir kural vardır RİVAYET EDİYORSANIZ SENET NERDE,SİZİN DÜŞÜNCENİZ İSE DELİL NERDE! o zamanki muhaddisler senet ve zincire dikat etmekle birlikte,metinde de kuran uyumluluğunu ararlardı.abdulmelik hoca delilini,senedini cumhur alimlere dayandırıyor ki doğrudur bu.bunu kabul etmek zorundayız.ÇÜNKÜ KAOS OLUR.
NEDEN Mİ ?
kelam,fıkıh,hadis,sünnet ilimlerini bir kalemde silmeniz gerekiyor.
SİLSENİZ NE OLUR?(ben Allaha sığınırım)
Resulullaha iman gider
ibadet içerik olarak sıfırlanır
tefsir mantığı haluk'laşır
muamelat çorba olur
haluk gömmüştabak sofrasında it at eşek kurt eti eksik olmaz,karıları rahatlıkla imam yapar.
bedii hoca iki kız kardeşi aynı anda nikahlar(iki kız kardeş onu öldürür bizde kurtuluruz )
yitikabiye nisa 24 piyangosu olur.(irana gitmesine gerek kalmaz)istediği kadar ekler
müslümanlardan cumadan kurtulur.tağutun nikahını kabul etmediği için ömür boyu bekar
FECR hoca jiletleri alıp köprüye gider
Muhsin hoca ve abdulhamit hoca "ben demedimmmmiii rahat durun şimdi ne olddiii" derler
takılı zeynebin ruh hali düzelir
yani hum huma dum duma!

küçücük bir notu ekliyeyım.sevincimi paylaşın canlar.haluk uye olmuş.son üç ayda ilk kez mutlu olmuşumdur.ne oldu yazar haluk ))))))))))
bende muhsin hocayı neden bu kadar seviyordum diye kendimden şüphe ediyordum

[/QUOTE]

Ferdi Bey

Bakın insanlar din adına bir fikir orataya attıkları zaman bu fikirlerini muhakkak kuran ve sünnete dayandırmak zorundalar.ben muhsin hocanın vermiş olduğu ""bana kuran ve bir misli daha verildi"" hadisinin başka manalarada gelebildiğini söyledim yani hadisin ""bir misli"" kısmından başka helal ve haramların belirtileceği tam olarak çıkmamaktadır.fakat ""Peygamberler iyi şeyleri helal kötü şeyleri haram kılarlar"" ayeti bana göre bu konuyu tam olarak açıklamıştır.yani insanların fıtratına ters olan şeylerde Allah'ın Rasulü ictihat yapmıştır.çünki kuran 23 yıl gibi çok uzun bir zaman diliminde inmiştir.bu 23 yıllık süreç içerisinde kuranda olmayan çok olaylar yaşanmıştır kanımca eğer kuran bu olaylara yasakyalıcı bir emir getirmemişse o zaman bu şeylerin islam dininde uygun olduğu anlamı çıkmaktadır.

Cumhurun görüşüne gelince bakın bizim din adamlarımız aynı zamanda dostlarımız ve kardeşlerimizdirler onlara saygıda kusur etmemiz lazım gelir fatiha suresinde bile ""ilet bizi yarabbim nimet verdiklerinin yoluna"" diye allaha dua ederiz buraya kadar tamammı.

Fakat islamda şöyle bir kaidede vardır eğer bir hüküm allahın dinine aykırı ise bütün dünya üzerine icma etse yine o görüş kabul edilmez.Mesela kudsi hadis nerdeyse üzerine itifak edilmiş ama bana göre kabul edilemez birşeydir.