Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2011, 02:10   Mesaj No:13

ebuzer@34

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:ebuzer@34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13109
Üyelik T.: 30 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

Alıntı:
iklimya Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Benim bu sitede anlamadıgım sey, herkes boyundan büyük işlere kalkısıyor, biri müfessir olma sevdasında biri alimleri yerme sevdasında.
Yahu saidi nursi kötü, mevlana kötü, arabi kötü... be kardesim peki iyi olan alim kim?
Allah yolunda türlü cefalara katlanıp, din-i mubin islamın yücelmesi için canını disine takmıs bu insanları lekelemek hangi edep ahlak kaidesine uyar. İnsanların beyinlerini size ait olan bulanık görüslerle mesgul etmeyin.
Haa bu arada "Herkesin haddini bildirecek birisi vardır" bunu da unutmayalım...

[QUOTE=iklimya;115148]Benim bu sitede anlamadıgım sey, herkes boyundan büyük işlere kalkısıyor, biri müfessir olma sevdasında biri alimleri yerme sevdasında.
Yahu saidi nursi kötü, mevlana kötü, arabi kötü... be kardesim peki iyi olan alim kim?
Allah yolunda türlü cefalara katlanıp, din-i mubin islamın yücelmesi için canını disine takmıs bu insanları lekelemek hangi edep ahlak kaidesine uyar. İnsanların beyinlerini size ait olan bulanık görüslerle mesgul etmeyin.

Ben bir müslümanım benim"benim hayatım ölümüm alemlerin rabbi olan Allah içindir" Ben müslüman kimliğimin gereği olarak duyduğum gördüğüm yaşadığım her bir işimi sorumlu olduğum bir kitap birde peygamber vardır ona götürürüm.

Ben atalarımın dini üzere değilim atalarımın sözlerini fiillerini düşüncelrini ben sorumlu olduğum kitaba götürür uygun olanını alır uygun olmayanı atarım.

Ben hiç bir zaman haddi aşmadım eğer bir gün rabbime karşı haddimi aşarsam yine ona sığınırın.

Herkes boyundan büyük konuşuyormuş boy standartlarınız kaç 180 mi yoksa 190 mı onuda söyleyinde ona göre boyumuza ilaveler yapalım.Müslümanın bir tek sevdası vardır oda islamdır başka gayesi olanlar varsa oda onların sorunudur.

Kimlerin iyi kimlerin kötü olduğu kriterlerini Allah belirler Allahın kitabı belirler ne siz nede ben nede bir başkası bunu belirleyemez.

Üstelik siz ibn-i arabinin kaç kitabını okudunuz lütfen söylermisiniz.

Onun vahdeti vucut anlayışını,fenafillah anlayışını,fenafişeh anyaşını biliyormusunuz bunları lütfen yazın bu yazınızı dört gözle bekleyeceğim.
Yoksa siz ezberemi konuşuyorsunuz

BİZİM ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR BULANIK GÖRÜŞLERİMİZ YOKTUR

Ama sanırım birileri görüşlerine o kadar bulanıklık katmıştırki hak ile hak olmayanı göremiyor.

O birisi kimse bilemiyorum bu haddini aşanları cezalandıran hemen gelsin haddimizi bildirsin hiç durmasın.

O birilerinin ceplerinden aklımızı çıkarıp düşünmenin zamanı gelmedimi

Aklımız hep o birilerinin cebinde mi kalacak atalarımızın dinini ne zaman kuran ve sünnete götüreceğiz.

BUNUN ZAMANI GELMEDİMİ.

İnsanları tehdir etmeyin ya adam akıllı görüşlerinizi ortaya koyun yada o tehdit ettiğiniz şeyi yapın

BİLMEM ANLATABİLDİMMİ