25 Ocak 2011, 19:10
|
Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 12750 Üyelik T.:
19 Eylül 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Memleket:HATAY Yaş:68 Mesaj:
395 Konular:
20 Beğenildi:4 Beğendi:0 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi. Alıntı: "Kadınlar Yusuf'u görünce güzelliği karşısında büyülendiler." "Allah'ım sen ne büyüksün, dediler." Bu bağlamda, "Aman Allahım, Allah'ım sen ne büyüksün" demeleri, Allah'ın eseri olan bu harikulâde güzellik karşısında duydukları dehşetin ifadesidir. Nitekim ardından, hemen eklediler: "Bu bir insan değil, olsa olsa saygın bir melektir. Şimdi tekrar sorayım. Ayetteki bu ifadelerden Şayet Firavunun halkının tümü Tagut dininin mensupları ise bu sözleri diyebilir mi ? Tagut dinin mensupları hem Allahı tenzih edecek ve hem de şerefli melek kelimesini ağızlarına dolayacaklardır öyle mi ? | Yusuf 50- Kral "O adamı bana getiriniz" dedi. Yusuf, yanına gelen kralın elçisine dedi ki; "Efendinin yanına dön ve ellerini yemek bıçakları ile kesen kadınlara ilişkin olayın içyüzünü kendisine sor. Gerçi Rabbim, o kadınların bana kurdukları tuzağı iyi bilir." Kimin rabbi ? Yusuf kimin rabbinden söz ediyor. Yusuf kendi ilahından, kendi rabbinden söz ediyor firavunun elçisine. Ve elçi de Krala Hz Yusufun mesajını aynen aktarıyor. 51- Kral, kadınlara "Yusuf'tan yatak yoldaşınız olmasını istediğinizde neler oldu?" dedi. Kadınlar "Haşa Allah'a! O'nun hiçbir kötü davranışını görmedik"dediler. Bunun üzerine başbakanın eşi dedi ki; "Şimdi gerçek meydana çıktı, Yusuf'u yatağıma ben çağırmıştım, onun söylediği doğrudur." Kadınlar Firavuna Allahın adını vermişlerdir. Allahın adı ile konuşmuşlardır. Firavuna,,Hem de Firavunun huzurunda iken. Bu bir yemindir.“Hâşâ, Allah için ondan bir kötülük görmedik. Demektedirler.Firavun kızmaz mıydı bu ifadeye siz nasıl olurda Allahın adına haşa dersiniz. Firavunun tepkisi olmamıştır. Olsa ayette muhakkak yer alırdı. Musanın Firavunu gibi hiddetlenirdi. Firavunun Allah dışında taptığı bir tanrısı olsa idi. Yani kadınlar, firavunun tanrısı üzerine değilde Allahın adı ile haşa , Allah için diyebilirler miydi ? Onun huzurunda iken Allah için demeleri, Firavunun da olumsuz tepki vermemesi, Firavunun da Allah inancı üzerinde olduğunun bir delili değil midir ? Delilidir. 52- "Böylece Yusuf bilsin ki, ona yokluğunda kalleşlik etmedim ve Allah, kalleşlerin kurdukları tuzakları başarıya erdirmez. " DİKKAT ! Başbakanın eşi Firavunun huzurunda iken diğer kadınlar gibi Allahın adını anıyor. Bir başka ilah adını anmıyor. Bu da bize gösteriyorki, Demek ki Firavunun toplumda Allah inancı hakim İşte daha açık ve net ayet 53- "Bununla birlikte nefsimi aklamak, onu masum göstermek istemiyorum. Çünkü Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki tüm nefisler, insanı ısrarla kötülüğe kışkırtırlar. Hiç şüphesiz Rabbim affedicidir, merhametlidir." Bu sözler Firavunun huzurunda, onun karşısında iken söylenen sözlerdir.Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki tüm nefisler, insanı ısrarla kötülüğe kışkırtırlar. Hiç şüphesiz Rabbim affedicidir, merhametlidir." Peki kimdir bu hükümdar ? Tarihi kayıt ve belgelere göre Firavun IV. Amenofis olmalı.Firavunlar içerisinden bir tek Allaha iman eden Firavun ve toplumu. Zaten kuran da bunun işaretini veriyor. Verdiğim ayetlere tekrar bakar mısınız. Hepsinde de bunun işaretleri vardır. Devamı olacak
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |
| |