Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2011, 18:23   Mesaj No:24

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

Şeyh Said kıyamı ameli olarak hüsnüzan ederek bunun samimi bi hareket olduğunun kanaatindeyim...Yalnız bakın humeyni olayına humeyni sürgünde olduğu halde GELİŞEN VE HER FERDDE HÜMEYNİYİ aratmıyacak bi tavır var BUNUN SEBEBİDE her humeyni devriminde rol alan ferd MÜSLÜMAN OLANLAR bunlarda TEVHİD esastır ve bunun için kopmayan bi itaat var...[ki eksiklikler olsada ve heleki AYETULLAH İNANCIDA AYRI Bİ DURUM OLMASI HALİNDEDE] ama humeyni ayetullahlığı çok güzel kullanıyor bu dokunulmazlığı islama hizmete sunuyır ki EKSİK OLSADA....

Yalnız şeyh said olayında TEVHİDİ Bİ İLİM YOK böyle olmayıncada KISA Bİ ZAMANDA BAŞAYIP BİTİYOR...

İlmi bir şekilde başlamış ve gelişmiş olsaydı DAHA SONRA TORUNLARI DEDELERİNİ ASANLARIN İLKE VE İNKILAPARI ÜZERİNE YEMİN ETMEZLERDİ...

Tekrar ediyorum bu kıyamda bizzat dedemde vardı ve bazaen babama soruyorum böyle tevhidi manada bakım dedem nasıl bi bilgideydi yok bişey...

Hatta babam halen şeyh said asılırken ipi kopuyormuş her seferinde bu olay böyle üç beş kez devam etmiş en sonunda şeyh said benim ipim filan yerde orya gidin getirin yoksa hep kopar falan daha sonra bu ip getirilmişte öyle asılmışa inanan yüzlercesi var YANILMIYORSAM SİZİN ORADADA BUNLAR MEVCUT.....

Ha bunlar şeyh saidi bağlamaz o ayrı konu.....yani şeyh saidin tevhidi düzlemde bilgiye yani vahiye dayalı bi mücadele olsaydı DEVAMI ÇOK OLURDU VE BU TOPRAKLARDA 1980 KADAR tevhid nedir din Allah nasıl HAS kılınır bilinmiyordu bile taki İHVANİ MÜSLÜM HAREKETİNDE OLANLARIN KİTAPLARI TÜRKÇEYE ÇEVRİLİNCE VE İRAN İSLAM 1979 DAKİ DEVRİM OLUNCAYA KADAR VE bu topraklarda müslümanlar hep putperest ve ölülerin ilkelerinin tasarrufundaydılar bunuda bilmiyorlardı ...ama bunlar bu hareketlerden sonra bilindi....HALEN AYNI İLKELERE DAYALI OLSADA BİLİNÇLİ MÜSLÜMANLAR BUNLARI RED EDİYORLAR....

şeyh said kıyamında bu tür bi TEVHİDİ UYANIŞ YOK TU BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM....

neyse şeyh said kıyamı ameli yönden güzel bi ameldir rabbim ecrini, versin....[/QUOTE]
MÜSLÜMANLARDAN ALINTI

MÜSLÜMANLARDAN abim tespitlerin taktire şayandır.

Bazı hasas noktalarada değinmişsizniz bundan dolayı teşekkürler.Şu husus yanlış Şeh Said hareteki ile imam Hümeyni devrimini kıyaslamanız yanlış.Neden biliyormusunuz haraketlerin başarıya ulaşması yada başarıya ulaşmaması taktiri Allah,ındır.Bunu bazen insanlar kendi elleri ile yanlışlar yaparak başarıya ulaşmasını engelllemişlerdir.Örneğin ihvanı müslim hareketi sebeplerini daha önce ki yazılarımda anlatmıştım

Şeh Said hareketi tevhidi bir anlayışa dayalı değildir fikrinize verdiğiniz babanızdan örnekler hakikaten kafama zonk etmiştir.Bende o bölgenin bir insanı olduğum için ne demek istediğinizi çok güzel anladım.
Benim babam 89 yaşında yani onun babası şeh said hareketi dönemimde olgun bir insan olduğu anlamına gelir

Eğerki şeh sait hareketi tevhide dayalı bir hareket olsa idi benim babamında tehvide dayalı bir inanca sahip olması gerekirde.Yada ben onlara ilk kez tevhidi anlattığımda senin bu söylediklerini Şeh Said de söylemişti demesi gerekiyordu ama öyle demedi ne dedi biliyormusunuz.

Beni doğrudan vehabi olarak isimlendirdi ben o zamanlar vehabi kim ne anlama geliyor onu dahi bilmiyordum

Şimdi bu dedğinizi doğru kabul ediyorum fakat bir insanın müslüman olduğu yada olmadığı meselesi çok ciddi bir meseledir.Bunun için naslara ihtiyaç vardır.Şeh Saidi kurana sünnete açıktan mualif görüşleri var ise yada açıktan küfrü gerektiren bir ameli var ise inan buna tek bir saniye düşünmeden Allah,ın hükmünü uyguların inşallah.

İmam Hümeyniye gelince onun devrimi ve taktire şayan bir devrimdir önce hakkını vermek lazım.Deccalın gücüne rağmen bu devrimi gerçekleştirmesi ve vefatında ancak bir çift terlik miras bırakmış olması onun dava addamı olduğunun kanıtıdr.

Ben islam esaslarını dayalı bir devlet varken müslümanların tağuti rejimlerin bünyesinde yaşamalarını caiz görmem.

Bu sebeple kalktım Tahrana gittim orada epey bir zaman kalarak İranı Hümeyniyi tahlil etme fırsatını buldum ve şuan türkiyede yaşıyorum.Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

İnsanların büyük işler yapması ayrı birşey müslüman akidesine sahip olmaları ayrı birşeydir.Bazı arkadaşlarımız her nedense bu iki olguyu birbirlerine karıştırmaktalar.

Bugün yeryüzünde en büyük işleri kim yapıyor derseniz ben deccal (Amerika) yapıyor derim.Ama bu onun islam olduğu anlamına gelemz.
İslam İslamdır
Allah islamı peygamberine gönderdği kitapta bütün gerçek ve açıklığı ile vermişken benim kalkıp bu islamı bir takım bozuk terimlerle islamı anlatmaya çalışmam bana yakışmaz.

Neymiş tasufuf sufizm vahdeti vucüd vahdedi şuhud islam demokrasisi fenafillah fenafişeh nurculuk tarikatçılık mezhepcilik vs vs vs ben bu terimleri ve bunlara benzer terimlerle Allah,ın islam dedği dini anlatmaya çalışanları kınıyor bu terimleri kökünden red ediyorum

Ne yani Allah size yeterince islamı açıklayamamışki siz bu abuk subuk anlamlar yüklenmiş terimleri islamın içine sokuyorsunuz.

islamı anlaşılmaz bir hale getirmek için ellerinden geleini yapmışlar.

Bazı arkadaşlarımız diyorki vahdedi şuhud u anlamak için onu söylenin gözüyle görmek gerekir.Bende diyorum ki onun gözü peygamberin haşa gözünden dahamı iyi görüyorduda peygamber bu tür abuk subuk sözleri dile getirmemiştir

Yaw arkadaşlar adam bir tv kanalında aynen şunu idda edebiliyor güya ibn-i arabi marsa gitmiş marsta otuz insanı alarak dünyada kutuplara yerleştirmiştir.Spiker soruyor peki bu insanlar nerede şuan idye sorduğunda yaw insanların içine karışıp gittiler diyor.Bu ve buna diyen köyde çobanlık yapan biri değil koskoca okullar bitirmiş kitap
yüklü bir merket afedersiniz.

Ben bunları,bunlara inanları,bunların küfür olduğana inanmayanları,bunlara dost olanları,bu sözlerin sahiplerini,bunlara müslüman diyenleri,hepsini
""LA"" diyerek "RED" (tekvir) ediyorum.
Bunlara müslüman diyenler bölümünü biraz açmak istiyorum

(çünki onlara müslüman dedğimizde bu söz sahiplerini halen islam üzere olduğuna hüküm vermiş oluruz,buda şu sıkıntıyı doğurur islamda bu tarz sözlerin küfür olamadığına hüküm vermiş oluruz.Yani Allah İSA ALLAHIN OĞLUDUR DİYENLER kafir olmuş dediğinde bizde bunu tasdik edip sonrada bu sözü söyleyeni tekvir etmez isek haşa Allah,ı yalanlamış oluruz.

Varlık alemi diye birşey yoktur herşey bir hayaldir aslında bizim gözlerimizin gördükleri bizim yanılgılarımızdır "bir" vardır başka şey yoktur sözü büyük bir küfürdür
buna Allah,ın hükmünü uygulamak lazım gelir.

Bunu daha sonra çok ayrıntılı bir şekilde acacağım inşallah

""Ben insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım""
zariya/56