26 Ocak 2011, 19:21
|
Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 13109 Üyelik T.:
30 Aralık 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
28 Konular:
3 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: ""said nursi kimdir?"" Alıntı: müslümanlardan Üyemizden Alıntı
humeyni ve şeyh saidin kıyaslanmasını BİRİ BAŞAR MIŞ ,BİRİ BAŞARMAMIŞ OLARAK almadım yani başarılarının kıyaslamalarını değil HUMEYNİNİN başlattığı ücadelede TEVHİD ERLERİ OLDUĞU GİBİ TEVHİD EHLİ de vardı ,bunu anlatmaya çalıştım.....
Ben geçen yıl ablalarım bayramda şeyhintorunları ve yakında ölenTORUNU ŞEYH
SAİD e bayarama ziyerete gitmişlerdi ve bende onlara tevhidi bazı olayları anlatıyordum ABLAM DEMEMİŞ BENİ SADECE FİKİRLERİ SÖYLEYİNCE şeyh hemen YA ONLAR VEHABİ DİR ONLRA AYNEN ŞUNU DEYİN SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA....yani durum bundan ibaret....bunlarda MUSKA meşhurdur,......... | SELAMUN ALYEKUM Ayetlerden "Cevşen" lerden bir takım yazlıar yazarak bunların insanlara fayda ve zarar verebileceklerine inanların islama göre hükmü bellidir. İslama aykırı söz fiil her ne varsa bunların tamamını red etmek gerekir.İslam dini uçtu kaçtı dini değildir. Allahın Rasulü uhud'da dişini şehit vermiş,taifte çoluk çocuğun taşlamasına maruz kalmış ve üç yıl gibi uzun bir zaman diliminde açlığa maruz bırakılmış,hatta canına bile kast edilmiştir.Müslüman bir şeref olarak telaki edilmeli bu imanın içerisne hiç bir bidat hurafe girmesine izin vermememiz gerekmektedir. Çok çetrefilli bir akayid anlayı yerine temuz duru bir ebuzeri imana sahip olmak en güzeli bence. O dönemin sultanları Allahın temiz arı dinine çeşitle yorumlarla çeşitli çetrefilli terimlerle kendi sultalarını devam ettirmek hatta daha çok mal makam mevk elde etmek için anlamlar yükleyerek bu islam dininin içerisne soktukları bidatleri gören abuzer-i ğifari ben sizin bu çetrefilli terimlerinizi anlamam demiş müslümani bir duruş sergilemiştir. Şu an günümüzde her nedense bilinmez bu çetrefilli terimleri islama mal etme çabaları hiçte doğru bir çaba değildir.Bizim Rabbimiz bize hangi terimlerle islamı anlamamız gerektiğini açıklamıştır.islamı bu terimlerle anlamak zorunlulğum varıdır. ""Allah'ın selamı hidayete tabi olanlara"" |
| |