Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2011, 22:51   Mesaj No:27

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an dışından HÜKÜMLER ARAMAK doğrumudur?

Alıntı:
HALUK GÜMÜŞTABAK Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Cevaplar daha da ilginçleşiyor vede birazda sertleşiyor gibi gelmeye başaldı bana, yanılıyorda olabilirim. Ben düşündüklerimi açıkca söylediğim halde, hala siz sözlerinizden birşey anlaşılmıyor demeye devam ediyorsunuz. Bu sizin sorununuz birşey söyleyemem. Bu durumda iki şık var. Ya ben gerçekten beceriksiz biriyim anlatamıyorum yada siz anlayamıyorsunuz. Hangimiz de sorun olduğunun benim için pek önemi yok.

İşin daha da ilginci cevabınızın sonunda başkalarından onay alma gereği ni hissetmeniz. Doğrusu burası düşündürücü. Burada maç yapmıyoruz ki hakem arayalım. İman, birilerinin onayı ile değil Rabbin onayıyla geçerli olur. Benim başka söyleyecek sözüm yok arkadaşım, ben söyleyeceklerimi söyledim. Ama niçin benim inancıma karşı hala hiddetleniyorsunuz onu anlayamadım. Yanılıyorsam sizmi sorumlusunuz benden? Siz benim gibi düşünmediğiniz için size aynı soruları sorup, siz anlatamıyorsunuz açıkça konuşmuyorsunuz diyormuyum?

Selametle

Haluk bey hakikaten olayları çok dramatikleştiriyorsunuz.

Ben size nerden hidetlenmişim konuyu başka tarafa çekmiyelim diye birazcık serzenişte bulundum,bu kadarda hakkımız olsun yani.

Siz istiyorsunuz ben bazı helal haramların isimlerini söyleyeyim sizde bu helal haramların kurandan olmadığını ispat atmaya çalışacaksınız.

Haluk arkadaşım kusura bakmayın bu tarz tartışmak bana ters.Diyelimki Allah'ın sıfatları hakkında ihtilafımız var ise Allah'ın kitabının hükümlerini tartışmamız bana doğru gelmez.

İşin daha da ilginci cevabınızın sonunda başkalarından onay alma gereği ni hissetmeniz. Doğrusu burası düşündürücü
alıntı

Haluk arkadaşım bu cümleniz hakikaten hiç hoş değil,düşüncelerin doğruluğu yada yanlışlığı Allah'ın kitabının onayına sunulur,insanların görşüne değil.Orada dikkat ederseniz benim peygamberin tanımı hakkındaki görüşümün doğruluğu yanlışlığı değil açık seçik olup olmadığıyla ilgilidir.

Sizin yazılarınızda ben sizin ana fikirlerinizi tabiki anlayabiliyorum,bazı cümlelerimi kullanırken belki dikkat etmişsiniz bu ana fikrinize yönelik kullanıyorum.Benim gayem şuydu peygamberi tanıma ile iligili ana fikrinizi daha net açık seçik ortaya koymanızdı.

İslam muğlak tanımlar,kınayanın kınamasından korkan bir anlıyış kabul etmez.Çok tebki alacağımı bildiğim halde bazı konular hakkında ki fikirlerimi medineweb forumda yayınladım,eğer bunu yapmamış olsaydın hem fikirlerime olan saygımı yitirmiş olur,hemde münafıklık yapmış olmazmıydım.

Biz dinimizi ortaya koyarız kınayan kınasın,önemli olan Allah kınamsın.

Bakın haluk bey inanın bunu içimden gelen bütün samimiyetimle söylüyorum,sizin taşımız olduğunuz o görüşün tutarlı hiç bir tarafı yoktur.Belirli bir noktadan sonra insan tıkanıp kalıyor,cevap veremeyecek duruma geliyor.Düşüne biliyormusunuz kuran hitabının neredyese tamamı o şahsiyete hitaben söze başlıyor.En doğru görüş şu olmalıdır,evet peygamber adına yalan yanlış sözler filler isnad edilmiş gelin biz bunları ayıklayalım kendimize kriter olarak da kuranı ışık tutalım.

saygılarımla kamer34
Alıntı ile Cevapla