Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2011, 14:56   Mesaj No:36

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Alıntı:
Adam kalktı yusuf /76. ayetindeki din teriminin mecaz anlamındadır dedi,güya bu ayet müteşabbih ayetmiş hakikaten pes doğrusu,ben pes ettim inan sizinle baş etmek zor çünki siz kendi yanlışlarınızı Ku'ran'a tasdik etmeye çalşıyorsunuz.Bu ayetin müteşabbih olduğunu sizden başka kim söylüyor.
Pes pes gerçekten de pes. ASIL SİZ KENDİ YANLIŞLARINIZI KURANA MONTE ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.

Ayet gerçek anlamda değildir. Gerçek anlam ilk akla gelen yalın anlamdır. Bazı Kuran meallerini yazanlar bile zaten bunu dinin yasaları değil, anlaşılır şekliyle melikin yasaları olarak algılamışlar ve meallerine almışlardır. Her ülkenin birbirine benzemeyen farklı yasaları olabilir bunu din olarak değerlendirmek fevkalade yanlış olur ve mümkün de değildir.

Şeriatle yönetilen islam devletinde bile kuranda belirtilmeyen birbirinden farklı yasalar olabilir. Şimdi siz kuranda belirtilmeyen bu yasaları din olarak mı algılayacaksınız ? İlmi yazınızın bu kadarına da pes doğrusu
Hangi kelimenin mecaz ve hangi kelimenin gerçek anlamda kullanıldığının gafleti içerisindesiniz ki, Allahın habibi derken bile bunu gerçek anlamıyla anlıyorsunuz. Ve sonra da bu sözü ŞİRK diye ele alıyorsunuz.


Alıntı:
Tağuta oy vermek alimler arasında ihtilaflıymış,hangi alimler,benim alim ve müslüman olarak bildiğim zatların görüşlerini ben yukarıdaki yazıma koydum,sizin dediğiniz alimleride ben şahsen tanımıyorum üzgünüm
Bak yine o çarpıtma ve yine o oyun ve sergilen o tezgah. Okuyanda zannedecek ki, müslümanlar tağuta oy veriyor. Gerçekten de tağuta oy veriliyor bu düzene oy veriliyor sanacak ve sizi haklı sanacak. El insaf

Sen ilmi yazılarını hep böyle çarpıtma üzerine mi yazarsın. ve sonrada insanların akıllarını karıştırarak böyle kandırırsın.

islam alimlerini tanıyıp tanımama da seninle önemli bir farkımız var. Ben hepsine değer veririm ve tanırım da. Farklı görüş ayrılıkları olsa da.
Kendi görüşüme uygun olmayanları senin gibi bir çırpıda redetmem. Hepsinin ayrı bir değeri vardır.

Alıntı:
Daha evvel demiştim bu iddaların hiç bil ilmi değeri yok diye.
İlmi değeri olup olmaması kendi görüşüne göredir. Senin kendi ilmi görüşüne ve Kendi mantığına göredir. Oh ne ala kendi görüşüme uyan ilmidir uymayanda ilmi değildir. Bu söz kendi mantığına göre söylenmiş sözdür.Bu sözünüz bile sizin ne kadar ilim sahibi olduğunu ortaya çıkartır. Nasıl bir ilmi seviyede olduğunuzu gösteren bir kanıt niteliğindedir.

Allahın yeryüzüne yaydığı ilmi sen kendi tekeline mi aldın ? ki böyle değerlendiriyorsun .

Bırak okuyanlar karar versin ilmi olup olmadığına , zaten görüyoruz senin yazıların ne kadar ilmi diye ( Allahhabib edinir mi yazınızdan bu apaçık belli oluyor ilim kokan yazınızdan bir tanesi bu olsa gerek )


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla