Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı
emeğinize sağlık merve hanım....
merve hanım kuran mealide okuyan kişi MEALİ YAPAN kişinin ANLADIĞINI anlamaktan öteye gidebilir mi...
meal okumak, meali yapanın anladığını,anlamaya çalışmak değil midir.... |
müslim yukarda şu cümleyi kurdum:
hala müslüman dünyasında meali kendi fikri/ideoloji/cemaat/mezhep/meşrebinede uydurmaya çalışanlar vardır bunların yaptığı kendilerini kandırmaktan öteye gitmeyen tipik belamlıktır ama halk yığınlarına menfi manada etki ettiğide bir gerçektir.
artı meal adı üstünde manaya yakın, bir mana ne kadar amacından saptırabilirki saptırılırsa bunu tefsirleri kafasına göre yorumlayanlar yapabilir..
Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı
başlık pek isabet bir çağrışım yapmıyor bence...Avam Kuranı tefsirden Okumalıdır.okunmalıdır daha isabet olur.çünkü meal dar kapsamlıdır.avam tabakası mealde "bilmediğinin ardına düşme" ayetini tam tersi anlıyabiliyor.bu ayeti mealden ele alırsak,bilginin ardına düşme,alim olma,bilgin sana yeter gibi manalar çıkar.haluk gümüştabağın düştüğü hata gibi...oysaki o ayet tefsir ilmi anabilim dalı prensiplerine göre okunsa,tecessüs etme ayıp araştırma,muteşabihleri zorlama olarak anlıyacaktır.
avam arapça,sebebi nuzul,siyer megazi fıkıh ve tefsir ilmi bilmediğinden balıklama atla ki bu tür girişim haramdır. |
hocam eksik olan nokta şu olmuş, meal okurken ek kaynak olarak: siyer, islam tarihi, tefsir gibi gerekli ****ryallerle algılama çok çok önemlidir , ama başlığı meal olarak seçmeme sebep en azından namazlarda günde sadece farzlar sünnet hariç 17 küsür kez okunan fatihanın yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım dileriz derken bile ne dediğini bilmemesine bir tepki idi..
Alıntı:
NUR Üyemizden Alıntı
Tesbitlerine katılıyorum yalnız bunun gerçekleşebilmesi çok kolay bir olay değil.İnsanlar bilemiyorum tembellikten mi, bilinçsizlikten mi meal- tefsir okumuyorlar, arapçasına daha fazla rağbet gösteriyorlar.Belki de yönlendirme bekleniyor...
Hep şunu düşünmüşümdür yaklaşık 2 yıl önce dumansız hava sahaları oluşturulması için her yerde kampanyalar düzenlendi , sigara kullananlara yaptırımlar uygulandı sonuçta güzel bir başarı yakalandı.Aynı hassasiyet toplumda içki kullanımı, zina, hırsızlık , gençliğin korunması , ahlak vs. konularda uygulansa kim bilir neler olur...Bu hususta DA Kur'an ı meladen okuma kampanyaları düzenlenebilir, din görevlilerimiz halkı bilinçlendirebiliR, genel seferberlik bile ilan edilebilir. |
eyvallah nurum, zaten bi cemaat kuracam ehli merve wel cemaat diye..
Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı
unutmayalım ki ilk meal deyip ortaya çıkan HARİCİLERDİR.. Geçmiş eleceğe suyun suya benzemesi kadar benzer....... vasat ümmet nerdesin.............. SANIRIM MERAMIMI BİLDİRMİŞİMDİR............ saygılar müslümanlardan.............. |
hariciler meallerden bektaşilik yapanlardı.. şuan sanki yokmu öyle kesimler islam alemi bilinçli olmalı ki bu zihniyetleri saf dışı etmeli..
okey mi müslim.