Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2008, 09:01   Mesaj No:29

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: İmam Humeyni r.a dan İrfani Nasihatler

29.Nasihat: İnsanın hakikati
Azizim kendinden başkasını görmedin, ve gördüğün şeyi de ölçüp itibara almadın.kendini hayatın şuunları ve dünyanın zuhruflarıyla kıyasla; şehrinle, şehrini memleketinle, memleketini dünyadaki diğer yüzlerce memleketle, ve bütün memleketleri yeryüzüyle ve yeryüzünü güneş sistemi ve onun etrafındaki gezegenlerle, bizim akıl ve fikrimizin çok çok ötesinde olan güneş sistemini de diğer güneş sistemleriyle ki bizim güneş sistemimiz onların yanında sıradan bir yıldız misali gibidir kıyaslanamaz bile... Bunlar vucut aleminden senin ve benim hayatımızın şuunları ve huzuzlarıdır.Allah seni bu dünyadan götürmeyi irade ettiği zaman, senin bütün kuvvelerine zayıf düşmelerini emreder, ve bütün idrakatine işten düşmelerini emreder. Vücut fabrikanı muhtal kılar. Görme ve duymanı, gücünü ve kuvvetini alır ve sen bir cemaddan başka bir şey olmazsın ki, birkaç gün içinde insanlar pis kokundan duramaz hale gelir ve görüntünden kaçarlar, bir müddet sonra bütün ecza ve uzuvların çürüyüp birbirinden ayrılır.Bunlar senin cisminin malının ve haşmetinin durumu. Ama berzahına gelince; Allah muhafaza eğer ıslah etmemişsen, Allah bilir ne halde ve ne surette gideceksin. Bu alemin idraki, o alemi görme duyma ve tatmaktan acizdir. Sen o alemin karanlık ve vahşetini, kabir sıkmasını ne kadar duysan da bu alemin karanlık vahşet ve sıkıntılarıyla kıyaslıyorsun oysa kıyas batıldır. Kendi elimizle kendimiz için hazırladığımız şeylerden yana Allah bizlere yardım etsin.kabir azabı Ahiret azaplarından bir azaptır ve rivayete göre orada şefaatçilerde olmayacak, Allah bilir nasıl bir azaptır?! Bizim ahirette ki durumumuz bütün hallerimizden daha kötü ve daha karanlıktır. Hakikatlerin açığa çıktığı gündür, sırların açıklandığı gündür, amellerin ve ahlakın tecessüm ettiği gündür, Hesapların sorulduğu gündür. Duraklardaki zillet günüdür. Bu kıyametin durumu.
Lakin kıyametten sonra gelen cehennemin durumu da belli, cehennem hakkında da haberler var, cehennem azabı zadece ateşi değil ki, oradan bir kapı açılır gözlerine, eğer o kapı bu dünyada açılırsa dünya ehli korkudan helak olur. Ve aynı şekilde oradan bir kapı kulaklarına, bir kapıda burnuna açılır ki eğer o kapılar bu alemin ehline açılırsa insanlar onun azabının şiddetinden helak olurlar.
Öyleyse evveli tamamen yokluk olan, ve vucut alemine ayak bastıktan sonrada her şeyiyle çirkin ve kendisine arız olan her şey utanç, dünya, berzah ve ahiretinin her biri birbirinden daha feci olan bu insan neye tekebbür ediyor? Hangi cemal ve kemaliyle iftihar etmektedir? Öyleyse tekebbür sonsuz bir cehaletten kaynaklanmaktadır.kimin cehli fazlaysa aklı bir o kadar nakıs, kibri de bir o kadar fazladır. Kiminde ilmi fazlaysa ruhu bir o kadar büyük, kalbi bir o kadar geniş ve tevazusuda bir o kadar fazladır.
Bu cehalet ve insanlara yukardan bakma utancını kendinden uzaklaştır, ve enbiyaların sıfatlarıyla sıfatlan. şeytanın sıfatlarını bir yana at. Ve kibriyayı ilahi ile niza etme ki, hakla niza etmek onun azabına makhur eder ve seni ateşe atar.
Alıntı ile Cevapla