Konu Başlıkları: Besmele misroskopla incelendi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ocak 2008, 08:47   Mesaj No:5

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Besmele


Besmele Ve Inayet Duasi

Ey Rahman Ey Rahim duamiza Peygamberimiz Muhammed S’in yakardigi gibi baslamak istiyoruz:
“Ey Rabbim! Girisecegimi her ise dogruluk ve içtenlik üzere girmemi, birakacagim her isten de dogruluk ve içtenlik göstererek çikmami sagla; ve bana katindan bir sültan/destekleyici bir güç-bir tutamak bahset.” (17/80.)

Her seyin kendisi ile anlam kazandigi merhameti sonsuz Rabbimiz! Nefsimizi yüceltmek, hevamizi ilah edinmekten saha siginiriz. Bizi basarilarimizin ve yenilgilerimizin elinde tutsak kilma bizi.

Ya Rabbi! Basarilarimizin bizi gurura, yenilgilerimizin bizi ye’se düsürmesine izin verme!

Ilahi! Davranislarimizi iyiye, güzele dogru yönelt. Bizi Ates’in azabindan, zenginligin ve fakirligin kötü yanlarindan kurtar, koru!

Ey merhametlilerin en merhametlisi ve en adili olan Allahmiz! Günahlarimizi itiraf eder, gazabinin önünde olan rahmetine gönülden bir yakarisla bagislanma dileriz.

Tüm Riziklarin Yegane Kaynagi Olan Rabbimiz! Verdigin nimetleri sükranla kabul eder, henüz vermediklerini sabirla bekleriz. Bize bu dünyada verdigini nimetlerin asillari olan cennet nimetlerini de nasib eyle. Rabbimiz! Eger bu dünyada bize karsiliksiz olarak bagisladiklarinin hakkini istesen bizim bedel ödeyecek hazinelerimiz yoktur. Eger hatalarimizi görmezden gelirsen, bizi rahmetinle korumus olursun. Zaten Senin rahmetin olmasa su “kan dökücü, fitne ve fesatla yogrulmus” insan hayati bir saniye bile devam etmez. Ya Rabbi! Bize iyiligin doruklarinda gezinen Islami bir sahsiyet ve tüm nimetlerin için sükreden bir kalp ve tüm mümin kardeslerimiz için ebedi cennetlerde huzur dolu, esenlik içinde bir hayat lutfeyle!

Kalpleri birlestiren sevginin ve zalimlere yönelen öfkenin yaraticisi olan Rabbimiz! Biz müminleri birbirimize karsi merhametli kafirlere karsi egilmez bir irade sahibi kil ve ümmetimizi tüm zulümlere karsi tek safta topla. Ve bize seytanin sagdan, soldan, önden, arkadan gelen saldirilarina karsi boyun egmezlik, müminlerin kusurlarina karsi incelik, iktidar sahibi kafirlere karsi cesaret ver ki, cihadimiz ölünceye dek sürsün. Iman edenlere bugz edenlere karsi bize yardim et; kafirlerin kalplerini ve ayaklarini büyük bir sarsintiyla yerinden kaydir.

Rahmeti de Kahretmesi de güzel olan Allahmiz! Bizi cihadi hayatinin tüm evrelerinde sürdüren bahtiyar kullarinin arasina kat. Cihadimiz, Filistinimizin, Mekkemizin özgür olusunu gerçeklestirsin.
Evrenin uçsuz bucaksiz ufuklarinda ve tüm yasam alanlarinda her seyin bilgisine sahid olan Allahimiz! Senin yolunda sehadeti bize nasib et.

Görünen görünmeyen tüm alemlerin eksiksiz bilgisine sahip olan Allahimiz! Bilgisizligimizin dostlarimiza karsi savas ve saldiri araci ve düsman için bir firsat olmasindan sana siginiriz. Dar görüslü aklimizi Kur’an’in hikmetli ögütleriyle ve yolunda gayret etmemizin bir ödülü olacak sekînet destegi ile egit.
amin amin
Alıntı ile Cevapla