Cevap: PEYGAMBERİMİZİN YETKİ VE SORUMLULUKLARI KURANDA NASIL AÇIKLANIR?
kurandan öyle ayetler sıralarım ki size o ayetlerle kapitalizmi de meşru gösteririm, marksizmide..
kuranı lastikleştirip ayetleri kendimize göre yontarsak isteğimiz her sonucu çıkarabiliriz ayetlerden..
hz.peygamber kendini abduhu ve rasuluhu" kul ve elçi" olarak takdim etmesine karşı bazılarının ona hürmet adı altında kulluktan uçurup melekleştirerek hayattan dışlamaları bi ifrata karşı bazılarıda tefrite sapıp güzel örnekten çıkarıp islamoğlu tabiri ile postacı, ara kablosu seviyesinde görüp hayattan dışladıkları bir realite sizin bakış açısıda 2.verdiğim örnekle bire bir uyumlu..
yani biri yahudilerin yaptığı gibi kendi peygamberlerini ortadan kaldırmaları diğeride hristiyanların malum teslis inancındanki yaptığı gibi hz.isanın mesajının özünü bozup misyonunu yok edecek bir tavır takınmaları..
hz.peygamber kuranla et/tırmak ağaçla yaprak tohumla toprak gibi olmasına karşın onu soyutlayıp farklı görevlerde bulunmasını teşvik eder nitelikte davranılmıştır hala davranılıyor..
hz.peygamberin mitolojik ve doğaüstü bir varlık olmadığı konusunda hemfikiriz. klasik alimlerde hz.peygamber ile ilgili bu türden bir portre çizmiştir bunada karşıyız. ki şuan islam ümmetinde kime sorarsanız karşısında durur.
sizede hak vermek lazım bazı yapılan dejenerasyonda yani en sahih hadis olarak nitelendirebileceğimiz veda hutbesinin bile sondaki cümlesi :
size iki emanet bıraktım o kuran ve sünnettir
size iki emanet bıraktım o kuran ve ehli beytimdir
size tek emanet bıraktım o kurandır
gibi üç farklı versiyona dönüşmüş ama şuda bir gerçektir ki islama oryantalistlerin siyonistlerin emperyalistlerin bu din için yaptığı ifsat ümmet içi adaveti pekiştirici yaklaşımı bizlerin artık idrak edip temayüz etmesi gerekir.
veda hutbesine karşın Kuranın 3 veya 5 farklı kopyası yok ama kafasına göre yorumlayanlar var.. İsmail hakkı hazret(!)leri diye bir !!! i var bir ayeti kürd konusunda öyle bir yorumlamış ki bir ayet ancak bu kadar saptırılır.. demekki insanoğlunun her döneminde olacak şeyler bunlar önemli olan hz.peygamberin tasavvurumuzda nerede olduğu veya olması gerektiğini idrakten geçer..
ne onu isa gibi uçurun..
nede tabiri caizse ara kablosu gibi görün
vasat yolu izleyin..
êwar baş..