Konu Başlıkları: Bir hadis-i şerif bir yorum ...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ocak 2008, 23:36   Mesaj No:11

KalbinNûru

Medineweb Sadık Üyesi
KalbinNûru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KalbinNûru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:42
Mesaj: 549
Konular: 49
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Bir Hadîs-i Şerîf Bir Düşünce

Hz. Zübeyr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Size ümem-i kadime hastalığı sirayet etti: Bu, hased ve buğzdur. Bu kazıyıcıdır. Bilesiniz; kazıyıcı derken saçı kazır demiyorum. O dini kazıyıcıdır. Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâl'e yemin ederim, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selâmı yaygınlaştırın."
Tiırmizî, Sıfatu'1-Kıyâme 57, (2512).
hasetlik yani çekememezlik. Bir kimsenin sahip olduğu herhangi bir nîmetin elinden gitmesini istemek. gıpta farklıdır. hasetlik ile karıştırılmamalıdır. Gıpta etmek bir başkasında olan nîmetin aynısınında sende olmasını istemek. Oda bunlar dışında câiz değildir diyor Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-. İbnu Mes'ud (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şu iki kişi dışında hiç kimseye gıbta etmek caiz değildir: Biri, Allah in kendisine verdiği hikmetle hükmeden ve bunu başkasına da öğreten hikmet sahibi kimse. Diğeri de Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda sarfeden zengin kimse."

Buhârî, İlm 15, Zekât 5 Ahkâm 3, İ'tisam 13; Müslim, Salâtu'l-Müsâ irin 268, (816).
bu kötü hasletten kurtulmamız Îcâb eder. Çünki iyiliklerin bitmesini kim ister. yarın birgün Huzûr-u İlâhî'ye vardığımızda elimiz ya boş kalırsa deriz ki ben çok sevap işledim ama farkında olmadan onlar kül oldu ise :((( o halde hasetlikten vazgeçeceğiz.
Allâl Teâlâ cümlemizi bu kötü davranışlardan muhafaza eylesin. Bizleri Hakkıyla İlmiyle Amel eden kullarının zümresine ilhâk eylesin. Âmîn.
Alıntı ile Cevapla