Cevap: "Tekfir de Cehalet"
MUHSİN HOCAM FECR HOCAM bu görüşlerinizi biraz açarmsınız.
biraz daha açalım;
islam hukukunda zaniyeye,zinakara had uygulanır.bunun infazını islam devleti yapar.zani ve zaniye eşiniz kızınız da olsa uygulayamazsınız.şahitlerinizle delillerinizle ispatlarsınız,şer'i devlete teslim edersiniz.
islam hukukunda hırsızın eli kesilir.çalınan sizin malınız olsa bile siz kesemezsiniz.
cumhur ulemaya göre,emin olmadığınız,kesinlikle ikrarını/itirafını duymadığınız,gözlerinizle görmediğiniz,islamdan çıktığını ilan ettiğine,küfrüne şahit olmadığınız kişiyi tekfir edemezsiniz. herhangi bir kişiyi tekfir etmeniz halinde, isabet olursa bir şey kazanamazsınız,isabet olmazsa siz kafir olursunuz. Muhsin hocadan alıntı Muhsin hocam tekfir kavramı ile had cezalarını aynı kategoride görmenizin sebebini şöyle biraz açarsanız çok aydınlatıcı olur inşallah. Yani şunu soruyorum hocam şimdi diyelim ki ben Almanya da yaşıyorum kişi olarak alman vatandaşı olanları kafir olarak hüküm veremezmiyim?
Yani fert olarak onların küfürlerine tanık olmadım önce msülüman sonramı kafir hükmünü vereceğim bu durum nasıl olacak izah edersiniz memnun olurum inşallah hocam. Yoksa insanlara tebliğ edilmeden,hak ve batılın bütün yönleriyle ortaya konulmadan yapılan tekfir ancak ve ancak insanları Allah'ın dininden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Fecr adlı üyemizden alıntı.
Fecr hocam sizede sorum şu bu düşüncenizi şöyle biraz deliller ışığında açarsanız inşallah faydalı olacaktır.Çünkü ben şahsen bugüne kadar okuduklarımdan araştırdıklarımdan şu sonucu çıkarmışımdır.ŞİRK VE KÜFÜR amellere veya düşüncelere mutlaka tekfir edilmesi gerktiğine inanıyorum.
Örneğin ben tekfiri red edmek,ayrışmak,saflarını belirlemek,saf tutmak karşı fikrin saflarını belirlemek olduğunu anlıyorum.Bu düşüncemide hem Allah'ın Rasulunun hayatında hemde birçok ayetlerde vardır.
FECR hocam ben yukarıya delillerimi asmışım ve bu delillerden
Anlamış olduğum sonuç özetle şu: Kişi iman edecek imandan sonra şirk küfür unsuru olan fiil amel düşüncelerden beri olacak.İslam dini dışındaki bütün tağutları bütün dinleri bakara/256 tekfir edecek imanında sabit duracak.
bu düşüncem yanlış mı?
Yada kişi şirk ve küfür amel fiil düşünce taşıdığı halde müslüman kalma durumu varmı? sizin söylemlerinizde var gibi anlıyorum bunun delilleri nelerdir.
Sonuç olarak görüşlerinizi biraz daha açrasnaız inşallah en azından benim için daha faydalı olacaktır.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |