Cevap: "Tekfir de Cehalet" Muhsin hocam hakkını helal et tuzak bir soruydu size sorduğum tahmin ettiğim cevabı verdiniz. O halde tekfir kadının işidir yada islam devletinin işidir demek yanlıştır. Şimdi ben bir müslüman olarak Almanya da yaşıyorsam Kad-ı nerde bulacam yada İslam devleti nerde bulacağım.Eğer karşımda ki toplumu tanımlayamazsam hıristiyan olan bir alman vatandaşını dost sırdaş edinirim böylece imanımı boşa çıkarmış olurum. O halde tekfir işi kişinin kendi pozisiyonunu belirlemek allahın hak olan adaletini sağlamak adına var. Bundan sonra üzerine mülaza edilecek mevzu şu olsa gerek hangi haller şirk hangi haller küfürdür buna bakmak lazımdır. Şimdi hocam tabiki kabul ediyorum Belam
Fasık
Zalim
Munafık
Müşrik
Kafir
Mürted
Şarlatan
Bu terimler islamnda var fısk yada günah işleyen birinin tekfir edilemyeceği kesin bunu kabul ediyorum tabiki. Burada yukardaki yazımda şunu söyledim küfürü ve şirki bariz zahiren açık olnalar için bu kavramı işletilir dedim. Hocam yani kısaca şunu görüyorum aynı fiili Alman vatandaşı işlediğinde kafir fakat bu fiili bizden biri işlediğinde müslüman mantığı benim karşı çıktığım bu. Tabiki tekfir öyle olur olmaz şeyler yada bir takım zina gibi hırsızlık gibi adam öldürme sarhoş içecekler içme gibi hatta nefsine yenilip daimi olmamak şartıyla yada helal görmeme şartı ile domuz eti dahi yerse kişi dinden çıkmaz. Muhsin hocam islam dini hakikaten merhamet dinidir insanlığın refahı kurtuluşunu huzurunu baz alan mükemmel bir dindir.Hiç kimse illaki birilerini bu dinden çıkarmaya hiç kimsenin illaki birilerini bu dine ısrarla katmaya hakkı yoktur Allah'u alem. Muhsin hocam şurasıda çok ilginçtir tekfir kavramı soyut bir düşüncedir bunun islam ceza hukuku ile ne bağlantısı olabilirki. İslam hukuku üzere olan bir toprak parçasında yaşamış olsaidik zaten bu farklı milletleri tanımlama işi Kadı'nın değil islam uleması tarafından fetvalanırdı ALLH'u alem doğrusu da bu. Allah'a Emanet ol ve olun
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |