Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2011, 19:46   Mesaj No:4

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler.

Bir birinden ilginç iki cevap. İkisinde de örnek verilen konu, Ülkemizin kurtarıcısı sizin deyiminizle Ataput. Halbuki ben hiç bir zaman Atatürkü din ve iman adına yazdığım hiç bir yazımda din adına örnek göstermedim. Çünkü onun din ve iman adına nasıl bir insan olduğunu bilemem. Beni ilgilendiren onun Ülkesine yaptıklarıdır. Kendisi içki içermiş yada içmezmiş, doğrusu beni hiç ilgilendirmez. Onun yaptıklarının, daha doğrusu bu hayattaki imtihanın değerlendirmesini ne sizler yapabilirsiniz, nede ben yapabilirim. Yalnız Rabbim yapar. İçki içmek eğer bir insan için en büyük, en önemli kriterse, yetimin malını fark ettirmeden yiyenler, kendi menfaatleri için ülkesini bile satanlar, anasından doğmuş ak süt gibi dir sanırım bu durumda. Birileri kadın için başını örten cennetlik ve namuslu kadındır dediğinde, acaba başı açık kadınlara yaptığımız bu saygısızlığın derecesinin farkında mıyız? Bir insan içki içiyor diye, dinsiz ilan etmek acaba bizlerin haddine düşer mi dersiniz? Tabi bunların yorumunu sizlere bırakıyorum.

İman etme konusuna gelince. Kimin gerçek iman eden olduğunu Rabbim yalnız ben bilirim der kur’an da. Onun içindir ki ben hiç kimsenin imanı hakkında ne yorum yaparım, nede saygısızlık. Benim kur’an dan aldığım bir terbiye vardır, burada iman adına çok dikkatli olmam emrediliyor, Rahman tarafından. İman adına yaşayacağım her şeyi beşerin emri ile değil, rabbin emri ile hayatıma geçiririm. Zaten peygamberimizde bu yolu öneriyor ve diyor ki; ben sizleri kur’an ile uyarma görevi aldım, onun içindir ki sakın emin olmadığınız bilgilerin ardı sıra gitmeyin, kur’an ın ipine sarılın. İşte bende bu direktifleri alan bir mümin olarak, elimden geldiğince bu yolun peşinden gitmeye çalışıyorum. Rabbim yardımcım olsun inşallah.

Gelelim sizin ata put kanunları dediğiniz kanunlara. Elbette onlarda beşeri kanunlardır, içinde hata ve yanlış yoktur hiç kimse diyemez. Önemli olan yanlışı düzeltmektir, düşman olmak değil. Birbirimize düşman olarak geçmiş tarihimizle yüzleşmeden, onları günün gerektirdiği şartlarla araştırmadan, düşmanlıkla yaklaşmamız bizim için yapıcı bir yaklaşım olmaz. Osmanlı tarihini lütfen düşünelim. Yapılan yanlışlıklar ve yine yapılan güzellikleri önümüze koyup nasıl dersler çıkartıyorsak, yakın geçmişimiz içinde aynı şekilde yaklaşmalıyız. Birileri bizimle oyun oynuyor lütfen onların oyunlarına gelmeyelim.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK