Cevap: Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler. Selamun Aleykum Bakın sizin ülkenizin kurtarıcısı zat hakkında birşey yazmadığınızı biliyorum.Sizi en çok eleştirdiğim konulardan bir taneside buydu zaten çünkü siz düşücelerinizi üstü yuvarlak cümlerle yazdığınızdan dolayı ben şahsen ataput konusuna özellikle girdm. İşte böyle düşüncenizi net olarak ortaya koyun bende ona göre cevap yazabileyim sonrada dileyen dilediği görüşü tercih etsin. Bakın haluk bey yine sözlerimi yanlış yorumlamışsınız ben hiç kimseyi içki içti diye dinsiz ilan etmedim size soru sordum Allah sarhoş edici içecekleri haram kıldım diye kuran da buyurduğu halde o zat bunu helal kılmış dedim.İşin bu kısmını kaynatmalım lütfen. Haluk bey tekrar soruyorum sizin okuduğunuz kurana göre içki harammı değilmi? Eğer içki haram olduğu halde biri çıkıp yeni bir şeriat icat edip efendim bu içkiyi kim haram etmiş bu helaldir derse sizin okuduğunuz kurana göre hükmü nedir. Aslında bunu yapanın kuran da hükmü belli olduğu halde siz ben ataput için bişey diyemem diyorsunuz.Buda sizin kuran hususunda ne kadar samimi olduğunuzun kanıtıdır. Haluk bey vallahi benim okuduğum kuran da kadının başını örtmesi emiri çok açık ve nettir.Ki bunu ercüment özkanda daha sonra kabul etti sanırım.Fakat size göre nur suresi ahzab suresi ve nisa surelerinin örtünmeyle ilgili emirleri nasih edilmiş ise orasını bilemem. Haluk bey hakikaten konuştukça ne kadar kurandan beslendiğiniz o kadar gün ışığına çıkmaktadır ki.Kimin iman edip etmediğini ben bilemem demeniz kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü kuranı okumuş olsaydınız böyle bir cümle kurma ihtiyacı duymazdınız. İslam dinine göre kalpteki imanın dışa yansıması vardır yani iman edip salih amel işlemek.Şimdi ayetlere bakalım. "İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz zevceler de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar."2/25 "Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir."2/62 "İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar."2/82 Ayrıca şu ayetlere bakabilirsiniz 2:139-2:277 -3:57 --4:57 -4:122- 4:124- 4:173-5:9 - Daha çok sayıda ayetler vardır.Belliki siz kuranı iman etmek için değil kendi yanlışlarınızı kurana doğrulatmak için okuyorsunuz o yüzden bu ayetleri maalesef görememşisiniz ben sizleri kur’an ile uyarma görevi aldım, onun içindir ki sakın emin olmadığınız bilgilerin ardı sıra gitmeyin, kur’an ın ipine sarılın. İşte bende bu direktifleri alan bir mümin olarak, elimden geldiğince bu yolun peşinden gitmeye çalışıyorum. Rabbim yardımcım olsun inşallah.
haluk beyden alıntı. Haluk bey siz kuranın bir yüzünü alıp öbür yüzünü görmezlikten gelme adetinizi peygamber içinde yaptığınızı görmekteyim.Peygamberin 23 yıllık hayatı içerisinde işinize gelen gibi gözüken sözlerini alıp hemende aktarıyorsunuz pes doğrusu.O saki ben size hiç bir zaman peygamberden bir rivayet zikir etmedim. Çünkü ben işime yaradığı zaman sözlerine müracaat edeceğim bir peygambere değil Allah'ın rasulu olan bir peygambere iman etmişim. Bir başkası bunu yapıncada beşeri kuranın önüne geçirenler diye başlık atıyorsunuz.Haluk bey siz peygamberin bir tarafına inanıp öbür tarafını inkarmı etmiş olmuyormusunuz?. ben sizleri kur’an ile uyarma görevi aldım, onun içindir ki sakın emin olmadığınız bilgilerin ardı sıra gitmeyin, kur’an ın ipine sarılın. haluk beyden alıntı
Peygambere bu sözü söyleten Allah şunuda buyurmuştur.Peygamber size neyi verdiyse alın neydende sakındırdıysa sakının diye buyurmuştur. Gelelim sizin ata put kanunları dediğiniz kanunlara. Elbette onlarda beşeri kanunlardır, içinde hata ve yanlış yoktur hiç kimse diyemez. Önemli olan yanlışı düzeltmektir, düşman olmak değil. haluk beyden alıntı
Size daha evvel de demiştim siz neden kuranın bir yüzünü alıp öbür yüzünü görmezlikten geliyorsunuz. Sizi bu konuda samimi bulamıyorum demiştim adeta beni haklı çıkarmak için maşallah elinizden geleni yapmışsınız.
Kuran kuran diyen fırkaları incelediğimizde karşımıza en belirgin fırka hariciler çıkıyor fakat hariciler kuranın mealden değil arapça şekli okudukları halde peygamberin hayatını baz almadıklarından dolayı çok sert ve tekfirci bir fırka olduklarını görmekteyiz.
Oysa siz Allah'ın helalını haram haramını helal kılmış bir beşeri sistemi tabiki hatalar yapılmıştır gibi basite alarak kurana olan saygınlığınızı ortaya koymuşsunuz.
Osmanlı ve ataputun dönemini kıyaslamışsınız bakın ben kardeş katline cevaz veren babadan oğula saltanatın verildiği adeta Allahın sanki onları ehli beyt (imtiyazlı aile) olarak kabul eden yaşları 10-13 lerde olduğu halde koskoca imparatorluğun başına getirilen çocuk yaştaki müslüman olmayan bazı anneleri tarafından idare edilen bir sistemi savunan değilim.
Osmanlı tarihini kendi çapımda okumş biri olarak şunu söylüyorum siz osmanlıya koskoca bir iftirada bulunuyorsunuz.
Osmanlı hukukunu inceleyin sizde göreceksiniz ki sizin kuran kuran dediğiniz Allahın gerçek kitabı osmanlının birçok alanında yürürlükte idi.Yani osmanlı idare biçiminde islam şeriati ile hüküm ediliyordu.Bunu nekadar pratikte uyguluyorlardı orasıda sevabıyla günahıyla onlarındır.
Fakat ataputun şeriatinde ne kadar kuran vardı onuda rabbim biliyor cümle alemde biliyor.
slemun aleykum
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |