Selamun Aleykum Merve hanım öncelikle sizden istirhamım eğer aynı konu bir başlık altında yayınlanmış ise söylemek istediğiniz şeyleri yeni konu başlığı açmak yerine o bölümde devam ederseniz çok memnun oluruz.Tefirde cehalet başlıklı yazı sitede var zaten kim dilerse bu konuyla ilgili görüşlerini oraya yazabilir.Teşekkürlerimi sunuyorum. Merve hanım müslüman ve müslüman olmayan kavramı yazımda Kur'an'ın ilk inen suresi olan alak suresine dayandırarak vermiştim. Bizler her nedense kendi okuduğumuz Kur'an'la çelişkiler içerisine girmekten kurtulamıyoruz.Siz dün mazlum insanların üzerine bomba yağdıran bir insanın dininde değilim dediniz haklı olarak.İşte bu söyleminiz o şahsı tekfir etmek anlamına gelmektedir. Yani sanki biz tekfir mekanizmasını işimize geldiği zaman kullanıyoruz fakat başka birileri bizim düşüncelrimiz için kullandığında da klaviye mücahitliği olarak değerlendiryorsunuz. Merve hanım şüphesiz biz ve onlar Kur'an'ın olmazsa olmazlarıdır.Biz(müslüman) ve onlar (kafir) dedğimizde böylece bizden olmayanları tekfir etmiş oluyoruz.aslında bunu biz yapmıyoruz Kur'an yani Allah emir buyuruyor. Bakın alak suresinde namaz kılan ve onu englleyen diye yüce Allah kafirlerin ve müslümanların kimliklerini ayrıştırıyor.Şimdi Kur'an'ın ilk inen ikinci suresinin ayetlerine bakalım.Müzemmil suersi ayetleri. 5- Sen de göreceksin, onlar da görecekler. Sende göreceksin onlarda görecekler bu ayette sen olarak vurgulanan müslümanların ilki Allah'ın rasuludur.Onlar olarak vurgulanan müslümanın çağrısına olumlu yanıt vermeyen kafirlerdir. 6- Hanginizin sınandığın:. 7-Şüphesiz Rabbin, kimlerin kendi yolundan saptığına ve kimlerin doğru yolda olduğunu herkesten iyi bilir. Bu ayetlerde de yoldan sapan yani tuğyan eden ve doğru yolda olanın kimler olduğunu şüphesiz rabbin bilir o yoldan sapanların kimliklerini böylece ortaya koymaktadır. 8- Öyleyse yalanlayanlara itaat etme. Öyleyse o yoldan sapmış olanlara itaat etme onların dinlerini kabul etme sen rabbinden sana indirilene uy hakkı hak olarak ortaya koy bu direktif doğrultusunda rasulullah onları tekfir etmiştir onların atalarını akılsızlıkla itham etmiş ve davetini ortaya koymuştur.Peki bunun karşılığında daveti olumlu yanıt vermeyen o müşrikler bakalım ne yapmışlardır okuyoruz. 9- Onlar istediler ki, sen yumuşak davranasın da onlar da sana yumuşak davransınlar. 10-Şunların hiçbirine itaat etme: Yemin edip duran aşağılık. Şimdi insan şaşırıyor bu ayetleri okumuyormuyuz yada okuduklarımızı göz ardı mı ediyoruz bunu anlamak mümkün değil.Onların (kafirlerin) bütün gayesi sen yumaşak davranasın onlarda sana yumuşak davransınlar bunu bize söyleyen yüce Allah.o kafirlere itaat etme onların dinlerini (yolunu) tekzip et bunlar aşağıllık necis bir insan topluluğudur. Bunları ben değil yüce Allah buyurmaktadır. 11- Herkesi kınayan, söz götürüp getiren. 12- Hayra engel olan, saldırgan, günahkar. 13- Kaba, sonra da soysuz, alçak. 14- Mal ve oğullar sahibi olmuş diye (yolunu şaşırmış) 15- Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: "Eskilerin masalları" dedi. 16- Biz yakında onun burnuna damga vuracağız. Merve hanım sizin samimi bir insan olduğunuzu yazılarınızdan görüyorum buna zerre kadar şüphem yok.Fakat şu ayetleri bir anlayalım diyorum Kur'an-ın çağrısına kulak asmyanlar din adı altında milyonlarca zehirli fikirler üretenler ben rüyamda vahiy aldım bana bu kitaplar yazdırıldı diyenlere Allah'ın helalını haram kılanlara sizi tabirinizle Allah'ın hükmü ile hüküm etmeyenlere,işte bütün bunlar bu ayetlerin hışmından kurtulamazlar. Biz ne kadar onların avukatlığını yapmış olursak olalım Allah onların burnuna halkayı takacak onları cehenneme sürükleyecektir.15- Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: "Eskilerin masalları" dedi. Bugünde siz Allah'ın ayetlerini insanlara okuyorsunuz onlar biz böyle birşey görmedik duymadık üstelik şeyhlerimiz din adamlarımız bize böyle birşeyden haber vermedi demektedirler. Irakta 5.000 insanın nükleer bomba atarak çoluk çocuk ayırımı yapmadan katl eden zihniyet her ne yaparsa yapsın müslümandır mantığının altında yatan gerçeklerden başaksı değildir. Bugün yaşamış olduğumuz ülkede eşcinsellik yaparak hayatını sürdüren insanlar yarın öldüklerinde Allah'tan korkmayan belamlar onların cenaze namazlarını kılmaktadırlar. Bugün vuhuşiyatı vergi adı altında meşrulaştıran tağutlar umumi evlerin önünde nömet tutan polisler yarın öldüklerinde yada herhangi bir çatışmada vurulduklarında şehid olarak anılmaktadırlar. Allah'ın hükümlerini adaletini bir kenara bırakanlar şüphesiz Kur'an-ın açık emrine göre kafirdirler.Bundan en ufak bir şüphe edenler ha bu ayetleri inkar etmişler ha bütün Kur'an-ı inkar etmişlerdir. Allah'ın hükmü ile hüküm etmeyenler (maide 44-45-46-47-50-51-) ayetlerinin hükümlerini hafife almak Onlarla alay etmek Keşke bu ayetler Allah'ın kitabında olmasaydı demek Bu ayetlere burunların ucu ile bakmak Bu ayetleri görmemezlikten gelenler kesinlikle bir hezeyan içerisindedirler. Allah'ın bir tek ayeti dahi olsa bu ayet başımızın tacıdır demediğimiz müdetçe bizim iflah olmamıza imkan yoktur.Kur'an-ın ilk inen üçüncü suresinin ayetlerine bakalım. 10- Müşriklerin senin için dediklerine sabret, yanlarından nazik bir şekilde ayrıl.
11- Ayetlerimi yalanlayan o zenginlerin işini bana bırak, onlara biraz süre tanı.
12- Çünkü bizim yanımızda ağır zincirler ile cehennem vardır.
13- İnsan boğazından geçmez yiyecekler ile acıklı azap vardır.
14 O gün yer ve dağlar şiddetle sarsılır, dağlar gevşek kum yığınlarına dönüşür.
15- Ey insanlar, biz nasıl Firavuna bir peygamber gönderdiysek size de davranışlarınızı yakından gözleyecek bir peygamber gönderdik.
16- Firavun, gönderdiğimiz peygambere karşı geldi de kendisini sert bir şekilde yakalayıverdik.
17- Eğer kafir olursanız, çocukların saçlarını anında ağartan o günün dehşetinden paçayı nasıl kurtaracaksınız?
18- O günün dehşetinden gökler parçalanacaktır. Allah'ın sözü kesinlikle yerine gelir.
19- Bu söylenenler bir öğüttür. Dileyen, Rabbine erdirecek yolu tutar.
Bu ayetleri bırakıp kendi kafalarımızdan inşallah konuşmamak şüphesiz bizim için en hayırlısı olması gerek yapacağımız iş Allah'ın hükümlerine ayetlerine teslim olmak olmalıdır.