Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2011, 16:00   Mesaj No:39

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: CUMA NAMAZI HANIMLARA FARZ MIDIR ?

Selamun Aleykum

YAKUTİ arkadaşım sizin burada örnek verdiğiniz ayet bir önceki yazıdaki görüşünüzü tekzip etmekedir nedeni şu.

Allah bu ayette açıkça beyan ederek Kur'an-ın "Rab"ça değil insanların Kur'an-ı anlaması için kolaylaştırdığını bildirmektedir.Eğer Kur'an "Rab"ça indirilmiş olsa idi o halde Kur'an-ın tamamı müteşabbih olurdu ve biz insanları onu anlamazdık.

Kur'an-ın ceza hukuku helal haram günlük muamele ve müslüman kafir tanımları muhkem ayetlerle anlaşılabileceği şekilde açıkça beyan edilmiştir.Bu hükümler insan aklına ve fıtratına uygun olarak inzal olunmuştur.

Kur'an da birde mütaşabbih ayetler vardır bunlar anlamları levh-i mahfuzda saklı olup anlamlarını ancak yüce Allah bilmektedir.

Örneğin:"Allah bir şeye ol der o şeyde hemen oluverir." işte bu olay fizik kurallarının ve insan aklının çok üstünde bir hakikattır.İnsan aklı ile düşündüğümüzde herhangi bir monekülü olmayan bir şeyin kendisinde var olma ihtimalı varmı? Tabiki yok.Bu YOK biz insanların aklına göredir.

Örneğin: Arş ve ötesindeki varlık
Biz daha yaşadığımız evreni bile henüz çözmüş değiliz ötesi hakkında kafa yorduğumuzda malesef hep sonuçsuz kalmaya mahkumuz.İşte Allah onun bilgisini rabbinden başkası bilmez diyor.

Kalplerinde hastalık olan insanlar bu mütaşabbih ayetlerin üzerine dininn esaslarını oturtarak yok efendim ben rüyamda şunu gördüm yok efendim ben ruhlar aleminde yolculuk yaptım diyerek kalplerinin hastalığını ortaya koymaktadırlar.

Bu kalpleri hasta olanlar sonra bize dönerek sakın ha Kur'an okumayın siz gidin ilmihal kitaplarını okuyun dininizi beşer eliyle yazılmış olan kitapları okuyun derler,bizleri kimiz sahih bile olmayan şeylere yönlendirmektedirler.

Bakın bu sözüm yanlış anlaşılmasın ben alimlerimizin kitaplarını okumayalım onların emeklerinizden yararlanmayalım demiyorum.

O kaynakları Allah'ın kitabının peygamberin önüne geçirmeyelim diyorum.
Biz sürekli Kur'an okuyalım,Kur'an okuyan bir toplum olalım,Kur'an doğru anlaşıldığında yeryüzünde adalet yeryüzünde insana halife olma vasfı vermektedir.

Yeterki biz onu okuyarak yaşamaya çalışalım Allah siz bildiklerinizle amel edin biz size bilmediklerinizi öğreteceğiz diye buyurmaktadır