Cevap: CUMA NAMAZI HANIMLARA FARZ MIDIR ? Yakuti arkadaşım Ben zaten açıkladım tabiki bazı ayetler müteşabbihtir.Helal haram günlük muamelat ilgili ayetler Kur'an-ın çoğunluğnu oluştururlar.İslam devleti idari hukukunu işte bu ayetler üzerine bina eder.Yani, anlayacağımzı o ki, Kuranın her ayetini hereksin anlaması asla söz konusu olamaz diyorsunuz. Bakın güzel abim bu anlayış doğru olmakla beraber bu anlayşın asıl amacı biz kuran-ı anlayamayızdır mantığıdır.Biz Kur'an-ı anlayamayız mantığı Kur'an-a aykırı bir anlayıştır. Allah Kur'an da sizler bu kitaptan hesaba çekileceksiniz derken sadace alimlerin anlayabilceği bir kitaptan söz etmemektedir.Bu Allah'ın adaletine aykırı olmazmı.? Mesele biz kullar mahşerde yarabbim sen bize öyle bir kitap gönderdinki biz onu anlayamdık tabi olduğumuz alimlerde bize doğru bilgi vermediler bunda bizim suçumuz ney dersek. (Beylerimize şeyhlerimize yöneticilerimize ve) büyüklerimize itaat ettik de bizi yanlış yola götürdüler.» Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle rahmetinden kov.”33/Ahzab-67 İşte biz ahirette böye demeyelim diye Allah bizi önceden uyarıyor. Arapçayı bilmek ayrı birşey islam hukukunu bilmek ayrı birşeydir bunları sanırım karıştırmaktayız.Bakın şimdi biz türkçe konuşuyor ve tükçe yazıyoruz bu bizim tc.nin hukuk sistemini bilmemiz anlamınamı geliyor? tabiki hayır. Hiç kimse "Ben de müçtehidler kadar içtihad yapabilirim!" diyerek yeryüzünde arz-ı endam ve sanki Amerikayı yeniden keşfediyormuş gibi hareklet edemez ! Her işin bir erbabı vardır diyorsunuz. Bu sözünüz tabiki yerine göre doğru bir sözdür. Bakın müctehid olmak ayrı birşey insanın kendi dininin temel kurallarını bilmesi ayrı birşeydir.Şöyle bir sesli düşünelim. Günümüzde demokrasi ve laiklikle yönetildiğimiz bir gerçek şimdi size desem ki siz bana dört imamın fetvaları arasından bu rejimlerle ilgili bir hüküm buluverin siz bu durumda ne yaparsanız. Yada günümüzde bir insanın menisi alınarak eşi olmayan başka bir dadına taşıyıcı anne adı altında çocuk peydahlamaktadırlar.Şimdi siz bana dört imamnın bu konuda fetvasını verebilirmisiniz. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.İşte güzel abim bizim asıl sorunumuz bu düşünceleri taşımamızdır.Eğer bizler Kur'an-ı yaşadığımız çağa uygun olarak tefsir edemezsek doğruyu bulmuş olmayız. Fatih çarşambaya gittinizmi bilmiyorum o ilçeye girdiğinizde sanki 1400 sene öncesinin dünyasına girmiş gibi olursunuz.Dükkanlar giyim kuşamlar konuşmalar hepsi güyya sünnet adı altında koskoca islam dinini küçücük bir ilçenin küçücük bir mahallesine sığdırmışlardır. Bizlerin bu gibi islam dışı anlyayışları Allah'ın izni ile bırakarak Allah'ın kitabına sarılacak onu okuyacak onunla amel edeceğiz ki bizleri din tacirleri Allah'ın adını kullanarak aladatmasınlar. Allah'a emanet ol ve olunuz
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |