Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı
yasin süresi..
52- Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize, uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu, Rahman (olan Allah)ın va'dettiğidir, (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş".
BAK ARKADAŞIM BEN ALLAHIN BEYANI OLAN KURANA GÖRE YAZIYORUM UYKU DİYORUM ve kabirle ilgili ayetlerede bak demişim size ama SİZ İŞİ ALAY KONUUSU GİBİ GÖRÜYOR ve sizler kabirde OLAYLAR OLUYOR DİYORSUNUZ ben değil farkındamısınız ve geri dönün bakın KENDİ YAZDIKLARINIZ MI ALLAHIN KİTABINA UYUYOR YOKSA BENİM YAZDIKLARIM MI TABİKİ TERCİH SİZİN.... YAKUTİ ARKADAŞIM SADECE YASİN SÜRESİNDEN İBRET ALSAN YİNE HAKKI VE BATILI GÖRECEKSİNİZ....BU sureyide siz örnek verdiniz değil mi............ saygılar arkadaşıma... |
müslümanlardan'a...
Arkadaşım, bu ayete verilen meallerin bir çoğu birbirini tutmuyor! Kimisi "Kim bizi uykudan uyandırdı ?" diye anlam verirken; kimileri de "Bizi yattığımı yerden kim kaldırdı ?",
Bizi mezarımızından kim diriltti ?" şeklinde anlamlar vermşilerdir. Bu cevap, kafirlerin bir cevabıdır ve onlar Cehenneme gitmek üzere mezarlarından kaldırıldıklarında böyle cevap vereceklerdir.
Burada meal olarak, en doğru ve sahih manâ "
Bizi kabrimizden kim kaldırdı ? " şeklinde olanıdır. Bu ayetin tefsirinde İbn-i Abbas Hazretlerinden rivayet olunduğuna nazaran iki sayha arasında kâfirlerden azap kalkar veyahut kabir azabı kalkmaz, lâkin Cehennem azabını görünce kabir azabı ondan çok kolay olduğundan dolayı bu sözü söylerler. Görüldüğü gibi mutlak manâda bir uykudan uyanma söz konusu değildir. Kaldı ki, kabir azabının varlığına dair Mümin Sûresi 46. ayette şöyle buyrulmaktadır: "Onlar (kabirlerinde kıyamet gününe kadar) sabah-akşam ateşe sunulurlar. Kıyamet koptuğu gün de: "Onlar (kabirlerinde kıyamet gününe kadar) sabah-akşam ateşe sunulurlar. Kıyamet koptuğu gün de: "Firavun hanedânını azabın en çetinine sokun!" denilir. " Yine Ta-Ha Sûresi 124. ayet-i celilede :"Kim benim zikrimden yüz çevirirse, onun hakkı da dar bir geçimdir ve biz onu kıyamet gününde kör olarak haşrederiz. " buyrulan "...dar bir geçim" ibaresi hakkında Rasulullah (s.a.v.9 Efendimiz; "Bu dar bir geçim'den kasıt --Kabir Azabıdır- " buyurmuşlardır. (Bakınız : Ebu Zura kanalıyla : Bezzar :
{ … Ebu Said el-Hudri r.a dan.Dedi ki : Rasulullah s.a.v : Allah’u Teala’nın "Onun için dar bir geçim vardır…." ayet’i hakkında ; "Bu kabir azabıdır" buyurmuşlardır. }
Ebu Zura kanalıyla : İbni Ebu Hatim :
İbn'i Kesir : C: 10, S. 5280 ) Hurmetler ediyorum kardeşime...