Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2011, 11:14   Mesaj No:10

yakuti

Medineweb Üyesi
Durumu:yakuti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11368
Üyelik T.: 07 Ocak 2010
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Ölülere Kur’an Okumak Caizmidir?”

kamer34 arkadaşım,

Cenaze Namazı Kuranda geçtiği için bu namaza onayın çıkmış grünüyor. Şu halde, bu namazda ölü için okunan dua ve kuran için bir sözün yok öyle anladım. Demişsin ki ; "ŞİMDİ ölen müslümanlara dua etmek ayrı birşey gidip mezarları başında Kur'an okumak yada güya hatim çıkarmak ayrı birşeydir." Yalnız bir husus var ki, eskiden yani devr-i saadette cenaze namazları mescidlerde değil, mezarlıklarda kılınırdı. Yani, cemaat cenaze namazını kabristanlıklarda eda ediyordu. Dolasıyısıyla namazdaki dua ve kuran'da henzü daha mevta gömümelden orada yapılıyordu. Kaldı ki, cenaze namazında yapılan duada sizin itikad ve inanışınıza tekzip vardır. Yani, bu duada bulunan içerik sizi yalanlamaktadır. Örneğin ; duadaki "Bilhassa bu ölüyü, kolaylığa, rahata erdir! Onu mağfiret et ve ondan razı ol! Allah’ım! Eğer bu ölü, iyilerdense, iyiliğini artır Kötülerdense, onu affet! Ona emniyet, müjde, ihsan ve yakınlık nasip et! Allah’ım! Onun kabrini Cennet bahçelerinden bir bahçe eyle! Onun kabrini Cehennem çukurlarından bir çukur yapma! Ya Rabbi! Beni, ana babamı, ölü diri bütün müminleri ve Müslümanları affet..." ibareleri sizin inancınıza uyan ibareler değil ! Buradaki ibareere göre onlar için af ve mağfiret dilemek, ondan razı olunmasını istemek ve buduaya göre cevaz verilmiş oluyor. Bunun cenaze namazından sonra da yapılmamamsı için bir yasak görülmüyor! Yoksa, ben mi yanlış anlıyorum ?