Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2011, 18:47   Mesaj No:14

yakuti

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:yakuti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11368
Üyelik T.: 07 Ocak 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 53
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Ölülere Kur’an Okumak Caizmidir?”

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
NECM 39...KİŞİYE KENDİ ELİNİN KAZANCINN DIŞINDA HİÇ BİR ŞEY YOKTUR....

İmam şafii bu ayeti söyleyerek ÖLÜLERE OKUNAN KURANIN Bİ FAYDA VERMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİR....[KURAN FİHRİSTİ RECEP AYKAN...KAYNAK KİTAP]

müslüman kardeş,
Bakınız bu âyet-i celîleye Hülâsatu'l-Beyan adlı tefsirde terddüt ettiğiniz sual ve konu hakkında şöyle cevap verilmektedir. İyi okuyunuz ve tefekkür ediniz :


Bu âyet-i celîleye«Enbiyanın, sulehânın şefaatları, meleklerin istiğfarları, müminlerin duâsı, geride kalan evlâd ü ahvadın vefat etmiş olan babaları ve dedeleri için vermiş oldukları sadakaları ile intifa; sa'yinin gayrı ile yani sa'y olmayan şeylerle intifa» diyerek vârid olan sualin cevabı şöyledir : Enbiyanın şefaatından, meleklerin istiğfarından, ihvanın duâsından ve evlâdın sadakasından intifa'ın sebebi; îmândır. Binaenaleyh; bunlardan intifa'; imana ve salâh-ı hâle sa'yinin semeresidir. Eğer îmâna sa'yetmemiş olsaydı enbiya şefaat ve melekler istiğfar etmezdi. Şu halde bu intifa; ancak imanın neticesidir, iman da müminin sa'yinin mahsulüdür, evlâd ü ehibbanın duâ ve sadakalarından intifa etmek dahi imanın sevabı olduğu gibi evlâd ve ahbabı kisbe sa'yin dahi semeresidir. Sanırız Recep Aykan Bey de bu hususlara ve bilgilere daha önce hiç rastlamamış !
Alıntı ile Cevapla