Allah hiç kimseye kapasitesini aşacak bir yükümlülük yüklemez. Herkesin kazandığı iyilik kendi yararına ve işlediği kötülük de kendi zararınadır. Ey Rabbimiz, eğer unutacak ya da yanılacak olursak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz, bizden öncekilere yüklemiş olduğun gibi bize de ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü taşıtma, bizi affet, günahlarımızı bağışla, bize merhamet eyle, sen mevlamızsın bizim. Kâfirlere karşı yardım et bize. (Bakara-286)
Yakuti kardeşim Kuran ölülere okunmaz yalnız şu hususu şöyle anlamamız lazım dua ayetleri ile rabbimizden yardım dilemek zaten Kur'ani emirdir.
Örneğin: Sen çok acıkmışsın ve akşam yatmak üzere hazırlanıyon ve bende gelip sana diyom Yakuti kardeş sen yat ben senin yerinede yemek yerim sende doymuş gibi olursun mantıklı ise eğer o zaman ölenlerin işlemiş oldukları günah yada sevabı biz kuran okuyarak affedilmelerini diliyelim yada sevabından bir pay istiyelim verilirmi!! hayır çünkü Allah azze ve cellenin açık beyanı herkesin kazandığı kendinedir ne kimsenin günahı kimseye yüklenir nede sevabı kim ne etmiş ise onun karşılığını alacaktır ama bize düşen Kuranın dua ayetleri ile Allah'tan mağfiret inayet feraset hilm istemek ve bunu elde etmek için çalışmak dualarımıza karşılık verecek olan Allah'ın takdirini beklemek...