haluk bey maşallahınınz var konuyu yine başka mecralara çekmeyi başardınız.hakikaten bu konuda ustasınız. ben bu konuyu açarken dikkat edin ne kuran nede peygamber tanımıyla ilgili başlık açmadım.siz laikliğin bir din olduğunu ve budinin hıristiyan ve yahudi dünyası tarafından ortaya çıkarıldığını kabul ediyor ve dinin doğru uygulnmadığını iddia etmiştiniz ben onun üzerine size reddiye yazdım.
siz bunu savunacağınıza yine konuyu kaynatmayı başardınız.allah ve rasulunun arasını ayıranlar başlıklı yazımda size peygamber tanımınızı yaparmısınız dediğim halde oradada yine konuyu başka mercilere çekmiştiniz şimdi burada peygamberi konuşyorsunuz.kuran okuyup peygamber tanımını gerçekleştiremeyen biriniyle peygamberin dideki konumunu tartışmak yanlış olur.
Allah sizlere öyle bir kitap gönderdim ki, bütün şanınız şerefiniz ondadır dedikten sonra, bizlerin kur’anı gereği gibi okumamızı ve üzerinde düşünmemizi emreder. alıntı haluk ben ben kuranı gereği gibi okudum şan ve şerefin kurandaki tanımına baktım şöyle yazıyor “”Habibim, onların lafları seni üzmesin. Çünkü şan ve şeref bütünüyle Allah'ındır. O her şeyi işitiyor, hepsini görüyor.””Yunus/65
“”Her kim izzet istiyorsa bilsin ki izzet tamamıyla Allah'ındır. O'na hoş kelimeler yükselir, onu da salih amel yükseltir. Kötülükler kuranlara gelince, onlara şiddetli bir azab vardır. Onların tuzakları hep darmadağın olur.””Fatır/10
“”İblis: "Öyle ise izzet ve şerefine yemin ederim ki, ben onların hepsini mutlaka aldatır, saptırırım."”Sad/82
İşte rabbim şan ve şerefin kimim yanında olduğunu bize bildirdi.Benim okduğum kuran şan ve şerefin Allah'ın peygamberin ve müminlerin olduğunu buyuruyor. Fakat şerefi şanı medeniyeti tağutların yanında arayanları ben bilemem.
Diyelim ki peygamberimizin hadisleri olmasa, bizler kur’anın ne söylediğini asla öğrenemeyiz dediğimizi düşündüğümüzde, yine kur’anın değerini beşeri aklın, değerlerin sınırına indirmiş oluyoruz.
alıntı
Sayın bay haluk bey ben bu iddiayı hangi yazımda söyledim.siz böyle düşündüğümü hangi cümlemden çıkardıınız bunu mutlaka açıklayınız.
Size daha evvel söyledim sizin sözleriniz klişe olmuş ezeber sözlerdir. Siz daha benim dine bakış açımı dahi kavrayamamışsınız.Ezbere konuşuyorsunuz haluk bey ezbere.insan biriyle bir konuyu mülaza ederken onun fikirlerini tam olarak öğrenir ondan sonra cevap yazar.
peygamberi inkar eden birine ben kalkıp hadis örnek verdimmiki yukarıdaki cümleyi kuruyorsunuz.konuya dönelim
Siz çok büyük bir söz söylemiştiniz batı eksenli bir dinin kuran diniyle hiç bir çelişkisi olmadığını söylemiştiniz bu çok büyük bir söz.Bende bu düşüncenin şirk olduğunu kanıtlamıştım siz buyrun ona cevap verin.
Siz peygamber tanımızı ortaya koyabilseydiniz ben sizinle peygamber tanımı üzerinde konuşurdum.