Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2011, 11:59   Mesaj No:40

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

5-mezhepleri eleştirmek,yadırgamak,ve kurucularıyla hesaplaşmak için,feraset,ilim,irfan,takva,seviye,donanım lazım..en azından onlar kadar kaliteyi yakalamak lazım ki,bilgi sahibi olsun ki söz sahibi olsun.kuranı kerim meali okuyarak dünyanın 8 .ci harikası olarak alim geçinenlerimiz meşhur..bu noktada kendilerine stop dense fena olmaz..
Allah tüm mezhep imamlarımıza rahmetiyle muamele eylesin...

MUHSİN hocadan alıntı

MUHSİN HOCAM mezhep imamalarına kimsenin karşı çıktığı yoktur.Kendi adıma söyleyeyim kim imam Azam, İmam Şafi-i, Medineli ilim deryası İmam Malik Ahmet bin Hanbel, imam Zeyd, imam Muhammed bakır velhasıl ismi duyulmuş veya duyulmamış imamalarımız hangisine uyarasa uysun farketmez bu imamalraımızın hepsinin itikadi düzün birer ilim deryalardır.

Bizim kalkıp üç beş tane ayet hadis ezberleyeip onların ilimleri ile kendimizi kıyaslamamız cahillikten başka birşey değildir. Yine kendi adıma söyleyeyim ben bir müslümanı okumayan araştırmayan cahil bilmeden taklitçi kendisini nisbet ettiği imamın görüşünü dahi bilmeyen işte bu tarz zihniyetlere çok ama çok karşıyım.

Müslüman araştırandır
Müslüman okuyandır
Müslüman bilgisi az olabilir ama cahil değildir
Müslüman ezbere taklit etmez ilmi yetmediği için delili güçlü olanı taklit eder.
Müslüman dinine iman eden ona saygı gösterendir.
Müslüman gücü nisbetinde aklını vahyin önüne koymadan vahyi doğru anlamada kullanandır.

Muhsin hocam velhasıl benim lugatımdaki müslüman tipi dünyayı titretendir.
Ben böyle taklitçi pasif kendisini nisbet ettiği dinin özünü dahi bilmeyen kişileri kınıyorum.

Birgün üsküdarda genç bir hıristiyanla konuşma imkanı buldum.Onunla sohbet ettik bu gençle konuştukça hıristiyanlık hakkında ne kadar bilgili olduğunu gördüm.Hatta belki inamayacaksınız islam hakkında dahi çok bilgili bir genç idi.Bana şunu söyledi

Bakın türkiyede bir avuç ermeni var siz bunları kendi içinizde eritemiyorsunuz sizin toplum olarak islamı arızalı yaşıyorsunuz.Şuna emin olun kurandan peygamberin sünnetinden bana birçok misaller verdi.

İşte benim tam olarak söylediğim bu bu hıristiyan genç hem incili iyi biliyordu hemde kendi dini karşısındaki dinleri iyi biliyordu.Aslında bu özellik müslümanda olması gereken bir özellik.fakat toplum malesef din konusunda çok geride çok.

MUHSİN HOCA dünyanın 8.harikasına stop denilmiştir emin olabilirsiniz.