Cevap: NiÇiN YaRaTıLdIN ?? Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!İnsan yaradılış gayesini Rabbisini tüm sıfatları ile bilmeli ona kulluğunu gerçekleştirmesi gereklidir. insan yaptığı ibadetlerle cenneti hak etmez O'nun sonsuz rahmeti merhameti sonucu cennete gider. İnsan O'nun nimetlerini saymakla bitiremez yaptığı ibadetler hangi nimetin karşılığı olabilirki? "Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki, ben de size verdiğim sözü tutayım ve sadece benden korkun!"Bakara/40 "Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!"4:69 Nimeti sadece yediğimiz yiyecekler içtiğimiz içecekler olarak algılamamak lazım. Allah'ın insana hiadayet üzere kılması nimetlerin en büyüyüğüdür. Allahın tüm bu nimetler karşılğında insandan istediği bir tek şey vardır ona kulluk yapamsıdır.Bu merhametin yüceliğine bakarmısınız. Bu öyle bir alış verişki insan hiç bir şekilde kaybetmez her halukarda karlıdır bu öylesine bir kardırki bunu parayla pulla elde etmek insan açısından imkansızdır.Rabbimizle bir ahit imzlıyoruz bir antlaşma yapıyoruz ve hep karlı çıkıyoruz hiç zarar yok. Peki o halde neden akılsızlık yaparak bu ahdimizi ya unutuyor yada bozuyoruz size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki, ben de size verdiğim sözü tutayım rabbimiz bize hatırlatıyor sözünüz tutun ahdinizi bozmayın. Fakat biz insanlar ne yapıyoruz bu verdiğimiz sözü "la ilahe illallah"ı bozuyoruz nankörlük yapıyoruz. Onu tek ilah olarak kabul edeceğimi dair akit (sözleşme) hemen ardından bunu bozucu şeyler yapıyoruz. İnsan bu ahdini bozmadığı takdirde asıl nimetler diyarı olan cennetteki nimetlerede kavuşuyor.Yani insan her halukarda çok büyük bir alışveriş gerçekleştiriyor birde bunun farkında olabilse.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |