[QUOTE=müslümanlardan;125556]
Alıntı:
HakikaT Üyemizden Alıntı
Onlar için hayır duada bulunun ... Hadiste yönetimde olanlara karşı hissi ve yıkıcı muhalefet yapılmasının uygun olmadığına dikkatler çekilmektedir. Yöneticilerin hayrı için dua edilmeli, yapıcı ve yol gösterici olunmalıdır...haikatten alıntı... sizin kuranve islam ve hadis anlayışınız bumu arkadaşım.... bu gün yönetimde olan idareciler ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMET MİYORLAR, SİZ HALEN HİSSİ DAVRANDIĞIMIMIZI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ, YOKSA İDAREDEKİ YÖNETİCİLER ALLAHIN HÜKMÜYLE Mİ HÜKMEDİYORLAR....... |
Pes diyorum sana abi..Hükümden bahsediyorsun kul hakkına zan ediyorsun..Nasıl bir islam anlayışı diyorsun kendi islama bakış açını ve anlayışını değilde benim islam anlayışımı sorgluyorsun..Kusura bakma ama abi benim islam anlayışım beni ilgilendir seni yada bir başkasını değil..O anlayışımla amel edende benim hesaba çekilende ben..
Benim ordaki hadisi şerifi öne sürmemde tek sebebiyet ve niyet sadece 4 mzhepten oluşan imamlardı..Hadisi şerifte sizlerde bilirsinizki ozaman söylendiğinde devlet idarecileri islam anlayışı ve hükmüne göre idarecilerdi..Nasıl olurda bu zamanın idarecileriyle kıyaslayıp düşünebilirsiiz aklım almıyor.Ve hadisler olsun ayetler olsun ozamanın yaşamına ve isam hükmüne göre inildiğini hepimiz bilmekteyiz..Sizin bana bu soruyu sormanızı aklı selim olarak karşılamıyorum af ola..
Nisâ Suresi 59. ayet Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah'a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah'a ve Resul'e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir.
Müslümanlardan abi bu ayeteki yorumunuzuda dile getirirmisiniz..?