Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?
sayın gümüştabak,
sizin bakış açınız çok korkunç.sitede aynı konu varsa sizde aynı konuyu açarsanız fazlalık olan silinir.bu size göre ayetleri engellemek imiş.sakin olun ve dediğinizi düşünerek söyleyın.yeni konu yerine olan konuya görüşlerinizi yazarsınız,konular dağılmamış olur.
kamer abi beni yalnış anlamışsın.gümüştabak ile Allaha iman konusunda mutabıkım.itikatta bunu kastettim.Resulullahın devre dışı bırakıldığı düşüncede olmaktan Allaha sığınırım. nahl 44 te ;Resulüm, Kur’anı insanlara açıkla cuma 2 de ;kitap ve hikmeti öğreten ahzap 21 de ;uyulması gereken numune şimdi bakalım beyan ne demek AÇIKLAMAK DEMEKTİR. kitap zaten var ÖĞRETEN ne peki? numune nedir? örnek alınacak,öğretmen,imam,rehber ve üstelik ismet sıfatıyla korunmuş bir peygamber. gümüştabak derki; resulullahın özel yaşantısı bizi ilgilendirmiyor ki kısmen doğru. resulullahın genel sünneti ise rivayet kuşkusu dolayısıyla kesin olmadığından kabul edemeyız.hatta gıybet ayetini bile delil olarak getirmekte.BİLMEDİĞİNİN ARDINA DÜŞME ayeti.. sonuçta Resulullah devre dışı. ben bu mantıktan Allaha sığınırım.
hz ebubekri sıddıkın şu cümlesi yeter sanırım; Kur’anı kendi görüşümle tefsire kalkarsam, beni hangi yer taşır, hangi gök gölgeler.
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|