Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır? Yine sözlerinizin sonunda Atatürk düşmanlığınızı göstermişsiniz. Doğrusu Allahın rehberini kendi anlayışından başka düşüncelere saygı göstermeyen bir düşünceye, zaten bunu anlatmak kolay değildir.
Örnek verdiğiniz Adnan Oktar konusuna gelince, O şahış kendisini mehti zannedebilir, o benim sorunum değildir. O ve onun gibi düşüncelerde özgürce konuşmalıdır. Gerçek imtihan böyle olur. Hiç kimsenin imtihanına müdahale etme hakkını, kimse kendisinde bulmamalıdır. Gerçek güneşin, rehberin yanında hiç birisi, aklı başında insanlar tarafından kabul görmeyecektir. O şahısta doğru yolda olduğunu söylüyor, sizde doğru yolda olduğunuzu söylüyorsunuz. Ama sizin farkınız, kendi düşüncenizden başkasına özgürce konuşma hakkı vermemek, onu küçümsemek.
Bırakında yargıyı rabbim yapsın. Notumuzu rahman versin. Acaba siz Rabbin istediği doğru yolda olan kulumusunuz? Bundan ne kadar eminsinizde benim inançlarıma bu şekilde konuşuyorsunuz. Siz kendinizi temize çıkarıp, karşınızdakini yanlış ilan etmekle nekadar büyük yanılgı içinde olduğunuzun farkında olsaydınız, bu davranışı sergilemezdiniz. Sizi Rabbim e havale ediyorum ve ona şikayet ediyorum. O aramızdaki bu haksızlığın hükmünü hesap günü verecektir. |