Konu Başlıkları: ğadir hum nedir_???
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2011, 13:58   Mesaj No:11

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ğadir hum nedir_???

Şimdi konuyu biraz sadeleştirecek olursak maide/67. Hz.Alin’in halifeliği hakkında indiğini kabul edecek olursak doğabilcek yanlış anlaşılmaları nasıl önleyeceğiz.

Eğer Hz.Alinin (r.a) halife olduğu ile ilgili ayet varsa bu konu hakkında nas var demektir. Bir peygamberin konu hakkında nas olduğu halde bunu ilan etmeyip tam vefat edeceği ana bırakması asla düşünelemez. Bu kuranın ruhuna aykırıdır.

Hz. Peygamberin vefatı esnasında kağıt kalem istemesi ve bunu Hz.Ömerin bunu engellemesi haşa Hz.Ömerin münafık olduğu anlamına gelmezmi? Hz. Peygemberin son sözlerini hakkında nas olduğu halde daha evvel açıklamayıp bu konuyu açıklığa kavuşturmadan vefat etmesi Maide/3.ayetin hükmünü iptal etmiş olmazmı? Sizin üzerinize olan nimetimi tamamladım sizin için islam dinini beyendim diye buyuran yüce rabbimiz adalatine ters düşmezmi?

Gadir-hum yerinde bu hutbe okunurken orada bulunan müslümanların tamamı Hz.Ali’nin nas ile halife olduğunu duydukları halde hepsinin Hz.Aliye peygamber efendimizin (sav) amcaoğlu zadelerine ihanet etmeleri ve bildikleri bir nas’a aykırı davranmaları söz konusu olabilirmi? Bu konuda ittifak etmeleri söz konusu olabilrimi? Hangi çıkarları vardıki bu ittifakı gerçekleştirdiler?
Daha bir yığın soru..

Rasulullahın Hz.Ali benim velimdir benim dostumdur demesinden daha doğal ne olabilirki. Müminler müminlerin dostu ve velisidirler. Bu anlayış bir çok ayetlerde net bir şekilde vurgulanmıştır.