Cevap: ğadir hum nedir_??? Kamer Abim Halife Ebubekir ve Halife Ömer Allah onlardan razı olsun bu mümtaz şahsiyetlere dil uzatmak hiçbir Mümine yakışmaz ve uzatanlarıda kınıyorum… Şimdi açmış olduğumuz konunun İtikadi bir husus olmadığını da bilmekteyiz lakin bizim amacımız Allah Resulü Muhammed’in cenazesi daha yerde iken Beni sakifeye koşmak için terk edenlerin neden niçin yaptığını anlamaya çalışmaktır… Sünnilere göre Kur’andan sonra en büyük kaynak olarak gelen Sahihi Buhari hakkında asla o görüşü kabul etmiyorum Kur’andan başka hiçbir kaynak ve şahıs kusursuz olamaz… Sahihi buhar ide geçen İsrailiyatlar günümüze değin Dinin parçası olarak lanse edilmiş ve edilmeye devam etmektedir. "Şüphesiz, Resulullah sayıklıyor. Allah'ın Kitabı bize yeter." şeklindeki o sözünü söylüyor; bunun üzerine orada olanlar ihtilafa düşüyorlar; bir bölümü, "Bırakın Resulullah istediğini yazsın." derken, bir bölümü de Halife Ömer'in sözünü tekrarlıyor. Sesler yükselip tartışma çoğalınca Resulullah (s.a.a.) onlara; " Kalkın ve yanımdan gidin. Benim huzurumda tartışmak yakışmaz. " diye buyuruyor. Halife Ömer’in Allah resulünün vefatına yakın vukuu bulan mevzusu bizzat sahihi buharinin c.6 bölüm 2 12 sahifesinde nakledilmektedir.(Peygamberin hastalığı ve vefatı babı) Maide Suresi 3 ayeti kerime son inen ayet olarak nakledilmektedir Maide suresi 67 ayeti kerimeden sonra inmiştir ve dinin kemale erdiği açıkça belirtilmiştir… Allah Resulünün bir şeyler yazma isteği ayete muhalif olmak anlamına asla gelmez eğer gelse idi birçok kaynakta geçen size iki emanet bırakıyorum biri Kuran ikincisi itretim-sünnetim sözününde aynı anlama gelmesi gerekir…
Maide suresinde tebliğ vefatında önce veda hutbesini irad edip dönmesi esnasında nazil olmuştur son anlarda inen bir ayet değildir… Allah resulü hiçbir hakikati saklamadığını Kuran bize haber veriyor zaten...
|