Konu Başlıkları: ğadir hum nedir_???
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2011, 15:01   Mesaj No:13

Medineweb

Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:5
Konular: 926
Beğenildi:342
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: ğadir hum nedir_???

yitik sevda abi sizin savunduğunuz düşünce şiilerin düşüncesi değilmi?

eğer halife nin hz ali olması gerekiyo olsaydı hadi ilkinde Hz. ebubekir e bıraktı ikinci ve üçüncüyü en azından bırakmazdı ve mutlaka bi şekilde Resullullah beni tayin etti derdi..şiileri bu görüşü o kadar ilerlediki Allah peygamberi HZ. ALİ seçecekti de yanlışlıkla(haşa) Muhammed i seçti demeye kadar götürdüler..

Hz.Muhammed elbetteki hz.ali yi seviyordu övgüyle bahs ediyordu..ama eğer kendisinden sonraki halife nin hz.ali olmasını isteseydi hastalandığı zaman müslümanlara namazı kıldırması için hz. ebubekir i değil hz. ali yi tayin ederdi...

ve buharide şöyle bir hadis vardır..
'' ensar dan bir kadın Resullullah a gelerek bir şey sordu ve Resulullah da cevabını verdi..bunun üzerine kadın ; ''Ya Resulallah ben bir daha başka bi meseleyi sormak için geldiğimde seni bulamazsam ne yapayım?'' diye sordu.. Hz.Peygamber bu soruya şu cevabı verdi :
''beni bulamazsan,ebu bekir e git''

yani kendisinden sonra hz. ebubekir in fikirlerini daha uygun buluyordu...

şu hadiside yazmakta fayda görüyorum..

Hz.Muhammed hastalanınca amcası abbas hz.ali ye giderek şöyle dedi:

''ya ali! ölümün abdulmutallib oğullarının yüzünde nasıl belirdiğini,emarelerini gördüysem,anladıysam,Resulullah ın yüzünden de öleceğini anladım..haydi Resulullah ın yanına gidelim de,ondan sonra idarenin yani iktidarın bizemi başkasına mı ait olduğunu öğrenelim de bu konuda bize tavsiyelerde bulunsun..hz.ali şu cevabı verdi:

'' vallahi böyle yapmam,çünkü Hz.Peygamber sarahaten iktidarı bizden başkasına verirse bu kanun olur ve idare hiçbirzaman bize tevdi edilmez'' ibn.hişam

sanırım bu yeterli gelir..anlamak isteyene