Konu Başlıkları: Tasavvuf nedir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2008, 17:02   Mesaj No:11

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: Tasavvuf nedir?

Maşuk Kardeşim Bak şimdi demek istediğimiz şu : Klavuz= Öğretmen = İllaki Şart.. Yan yana yürüyeceğiniz bir dost, size omuz verecek, bu yoldan yürümüş, Alim, Bilgili, Allah Yolunda gözünü kırpmadan yürüyecek , istifade edeceğiniz bir yoldaş daima şart.. Efendimiz Alayhisselatü Vessellem'in de hocası Cebrail Aleyhisselam idi...

Şimdi bizim burada anlatmak istediğimiz, Bütün insanlığın mürşidi ve hocası Hz. Kurandır. Bazı insanlar var ki, şeyhlerinin eteklerini öperek, sakallarını okşayarak, ne bileyim ona ait eşyaların kutsallığına inanarak, ondan gelenin hep en güzel olacağını düşünerek cennete falan girebileceklerini düşünüyor, eteğinden ayrılmıyorlar (Cahil Kesim.. ) Benim şeyhimin şöyle altın silsilesi var, böyle elmas silsilesi var, benim şeyhim, mürşidim asla hata yapmaz!!! (Allah Allah?? Peygamber mi yahu!.. Peygamberler dahi hata yapmış oysa!.. [HIGHLIGHT=#92d050]Kur'an'da da hz.muhammed'in Hata yaptıgını görüyoruz, dini öğrenmek için yanına gelen kör bir insanı başından savdıgı için allah'tan azar işiten o değil midir? "seni sağlamlaştırmasaydık kafirlere meylediverecektin" diye vahyedilen, o değil midir? [/HIGHLIGHT]
Neyse efendim sonra Mürşit ne derse çıkar diyorlar ( Müneccimmi yahu !.. ) vs vs Buyrun burdan yakın!...

Efendim, İslama hizmet edene sözümüz yok, Aksine islama hizmet eden her insan benim gözümde saygıdeğerdir, Allah için attıgı her adım , allah için işlediği her iş, gözümde altın değerindedir , amma velakin, kim ne kadar bilirse bilsin, ne kadar alim olursa olsun, ne kadar müridi olursa olsun, her zaman ondan daha fazla bilenler olacaktır. İşte ben bu noktada karşıyım "mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır" cümlesine, bunun sebepleri de şunlardır :

1_ En alim dahi olsa, mürşid dahi olsa, herkesin bir ene'si, bir benliği mutlaka vardır, ve ene ile savaş ölene dek bitmez!..
2_Alimler, Resullarin varisleridir , ama "İLİM" öğretmede, Nasihat etmede, Emri Bil Maruf, Neyh-i Anil Münker noktasında varistirler !..Yoksa alimler kutsal yaratamaz, Kimseyi yükseltemez, Kimseyi Alçaltamaz, Dua makamından ve kulluk makamından zerre kadar dahi yükselemez, ayrılamaz !...
3_ Sen kendin için iyilik yapmaz, taat ve ibadetini sağlamazsan hiç bir şey yapamaz alimler. Onların tek görevi vardır Sevdirmek , nasihat etmek, (EMİR VERMEZLER!.VERMEMELİDİRLER !.. )
4_ Hiç bir mürşid kendisinin cennete gideceği garantisini VEREMEZ !..Onlar da Kul'dur!..Onlar da hata yapabilirler ! Rasullah'ın soyundan gelmiş olmaları onları garantiye almaz ASLA!.. Kaldıki ebucehil karpuzu da Rasullah 'ın soyundan gelmekte idi, amaaa ümmeddinin en karpuzuydu yani !..Demek istediğim, Mekkedeki Ali cehenneme gidebilirken, Rusyadaki mustafa Cennetlik olabilir !.. Yanlız şu vardır, Rasullah'ın (aleyhisselatü vessellem) soyundan gelmenin insanlara olan katkısı islami ilimlerde daha hızlı ve daha kolay ilerleme hassası taşımalarıdır.
5_ Alimler sadece Ümitle korku arasında olmayı, namazı dosdoğru kılmayı,Allahtan başkasına kul olmamayı,Şirkten uzak durmayı,ondan başkasına boyun eğmemeyi, sadece ve sadece allah ve Rasülünun yolunda sapasaglam yürümeyi öğreten bir DOSTTUR!.. Onlar sadece uyarıcıdır, her insanın, hayatının belli dönemlerinde bir uyarıcıya, bir dosta ihtiyacı vardır , işte mürşidin vazifesi budur . Bunun dışında tek gerçek mürşid Hz. Kurandır.

Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir maşuk kardeş..