Cvp: Tasavvuf nedir?
ben herkese saygı duyuyorum fikrimi beyan edeyim size şeyhlerin dokunulmazlığı olduğunu idda etmedim Evet hoca ve en büyük ikram Kur'an dır.Ama ne yazık ki ben ve emsal aciz kardeşlerimin ,o kitabı hakkı ile anlayabilmek içinhimmete ihtiyacımız vardımuhabbet öyle basit bir şekilde elde edilebilecek bir muhabbet değildir O şeyh bizleri o En Sevgiliye götüren bir torpil ben düştüğümde beni ipi ile çekip kendime getiricek bir kıymettir..O'ndaki muhabbette fena olunmaz ise rasulde fenaya hiç ulaşıılmaz.çünkü benim kanatlarım yoktur ayaklarım vardır apartmanın 1. katını görmeden 2.kata varabileceğimi zannetmiyorum.Bazıları gibi kendimi çok iyi teşhis ve tahlil edebilecek bir kemale vardığımı zannetmiyorum Ayrıca tarikatten bi haberlere tarikatın bir amacını da söyleyeyim tarikat bir manevi idman sahasıdır.orda verilen tesbihatlerle artık kişi belli bir sorumluluktadır.onları hergün düzenle çeker.Ancak kişi yahut beny alnız kendi halime kalsam belki o tesbihatlerin 10/1 ini çekemiycem.neden şeyh ?çünkü kişi ne kadar alimse de rasulü kabul ederse dkendine bir büyük olarak bir mübareği benimsemesi onun farkında olmadığı kibrini kırar Bir zamanlar bir hocam bana tarikten bir ders vermek istemişti .Ben se ona aman hocam benim zaten bir sürü dersim var diyerek geçiştirmiştimAma bu öyle bir dersttir ki verdiği tad haz anlatılmaz yaşanır.o sebeple üzgünüm ki hislerimi kelimelerle ifade etmem imkansızdı Her önüne gelen şeyh olamaz.Hak olan şeyhlik ledunnidir.We belli ısbatları vardır.Siz tarik ehliniher önüne gelene amenna diyen saftirikler mi sanırsınız dahi eremedim fenaya......ne diyeyim size
|