Cevap: “Ölülere Kur’an Okumak Caizmidir?” “(Bu Kur'an,) Diri olanları uyarıp-korkutmak ve küfre sapanları üzerine sözün hak olması için (indirilmiştir) .”
Çok güzel bir paylaşım açılmış kardeşimizin ellerine yüreğine sağlık.Tüm müminlerin bildiği gibi Kuran ı Kerim ölüye değil diriye gönderilmiş öğüt verici bir kitaptır.Bu ayetlerde belirtilmektedir fakat malesef insanlar çıkarları makamları için bu kitabı ölüye veriyorlar.
Bu gün çoğu insan aylık hatta haftalık hatimler yapıyorlar buna şahıdız. Hiç merak edip sordunuz mu eşinize komşunuza yakınlarınıza herhangi bir sürenin anlamını veya ne anlatılıyor diye?
İnanın kuranı su gibi okuyan hatasız arapçayı gümbür gümbür seslendiren kişiler sorunuza cevap veremez!!! Ne kadar acı!!!
Marifet arapça tecvitli veya tecvidsiz sular seller gibi okumak değil tabiki arapça okuyabilmek çok güzel rabbim okumayı nasıp etsin ama anlamını bilmediğimiz satırları binlerce kere hatim etmek hoş değil.Bizler müminsek kitabımızı hece hece anlamını okumalı düşünmeliyız.
Çocukluğumdan beri kuranın meali ile tanıştırılmadan arapçası ile tanıştım hatimler dizdik. Ne kadar cahilmişim şimdi anlamsız ve glünç geliyor bilmediğim kelimeleri söyleyıp durmuşum!
Peki bizleri bu karanlığa sürüklüyen kuran kurslarına ne demeli ve yetkililere?
Allahıma çok şükürler olsun bir dostumun uyandırması ile arapça okumayı ıkıncı plana alıp anlamını okumaya başladım. Ve okudukça tüm batıl düşünceler hurafeler ata inanışları kendiliğinden döküldü önüme.Rabbimin kelamından güzel kelam olur mu?
Şimdi sohpetlerimizde konulara direk ayetle cevap veriyoruz hemde arapça satırları okuyarak değil türkçe anlatarak ve inanıyorum ki, Allahın sözleri karşı tarafın gönlüne iniyor.
İstediğiniz kadar 41-51 yasinler yapın anlamını bilmediğiniz kelimelerle okuduktan sonra bir düşünün ne anladınız sonuç koca bir "0" oysa arapça okunuşu ve türkçe anlamını dengede tutarak yapın gönlünüz huzur dolacak.
BU KURAN ÖLÜYE DEĞİL DİRİYE GELMİŞ ÖĞÜT VERİCİ BİR KİTAPTIR. |