Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2011, 19:12   Mesaj No:88

EbdA

Medineweb Aktif Üyesi
EbdA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EbdA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 458
Üyelik T.: 23 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Van
Yaş:43
Mesaj: 156
Konular: 13
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Kurban ol sözünü tartışmayacağım çünkü sizin söylediğiniz ile benim kastettiğim aynı şeyler değil.
Siz kimsenin Mevlana'ya birşey dediği yok diyorsunuz ama yazılarınızda "sapık" ifadesi geçiyor şimdi söyler misin bana Ben Peygamberin ayağının tozuyum diyen bir din alimi hakkında söylenen bu söz ile neyi amaçlıyorsunuz? Bak istersen Hz. Peygamber bir müslümana kafir demek hakkında ne diyor
"İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."
Şimdi siz Mevlana'yı kafirlikle suçlarken hiç mi bu tehlikeyi düşünmediniz? İslam dünyasında sevilen biri hakkında konuşunca önce terbiyenizi takının sonra konuşun yoksa herkesi kafir/sapık itham etmek kolay.O sözlerden hiçbiri şirk değil eğer söylenen her sözde kişiyi kafir ilan etsek dünyada müslüman bulamazdık.
Tekrar söyleceğim birini sevmeyebilirsiniz ama başkalrı tarafından sevilen o kişi hakkında koşurken sapık/kafir iafdesini kullanırsanız size sadece nefret duyacağız.

Alıntı ile Cevapla