Cevap: Öfkenizi Kontrol Etmenin 10 Yolu Öfkelenmeyi kontrol altına altına almak için Allah Rasulu a.s tavsiyeleri şöyle: Öfke şeytandandır, şeytan da ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülmektedir; öyleyse biriniz öflenenince hemen kalkıp abdest alsın."Ebu Davud, Edeb 4, (4784) "Biriniz ayakta iken öfkelenirse hemen otursun. Öfkesi geçerse ne ala, geçmezse yatsın." Ebu Davud, Edeb 4, (4782 İki kişi Resulullah (sas)'ın huzurunda kavga ettiler. Birbirlerine olan öfke yüzlerinden okunuyordu. Resulullah (sas): "Ben bir kelime biliyorum, eğer onu söyleyecek olsa, kendinde görülen öfke giderdi; Euzu billahi mineşşeytanirracim!"buyurdular. Tirmizi, Da'avat 53, (3448); Ebu Davud, Edeb 4, (4780) Bir adam gelip, "Ey Allah'ın Resulü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun olmasın ki unutmayayım"demiş ve bu isteğini birkaç kere tekrar etmişti, Aleyhissalatu vesselam Efendimiz (bir kelimeyle): "Öfkelenme!"cevabını verdi. Buhari, Edeb 76; Tirmizi, Birr 73 (2021); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 11, (2, 906)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|