Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mayıs 2011, 01:05   Mesaj No:14

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Biz başkabakan gibi söz verip sözünün arkasında duranlardan değiliz :) :)

İslam dininin temel esaslarını iyi anlamak gerekmektedir.
İslam dini kuranı temele oturtur onun açılımını ve pratiğini sünnet ve örfe dayandırır. Yani islam devlet anyasası kuran sünnet ve örften meydana gelir. Ancak bu örfün kuran ve sünnete uygun olması gerkmektedir.

Bunu güncelleyecek olursak,diyelimki 70 milyonluk bir toplumun idari yapısını islam şeriati üzere bina edeceksiniz. Böyle bir toplumun günlük problemleri yani elektrik, su, tapu kadastro, hastahane,ulaşım,iletişim,çevre düzenleme vs.vs gibi daha birçok meseleyi kuran’a aykırı düşmemek şartıyla düzenlemeyi örften alır.

Eğer örfte bu meselelere dair çözüm ve düzenleme mevcut değilse o zaman islam parlementosunu oluşturan müslüman parlementerler tarafından yeni yasalar çıkarılır. Bu sistem Allah’ın hükmü ile hüküm etmeyen Yada Allah’ın hükümleri üstüne hüküm koyma anlamına gelmez.yani maide/44 ün kapsamına girmez.

Bu sitede gerek zeynebislamoğlu üyemiz olsun gerek klamaz üyemiz olsun hem cahil hemde bilgisiz bir şekilde sözler sarf ederek,kendi akıllarını dinin önüne koyarak fikir beyan etmektedirler.

Sonrada kalkıp bence falanca anayasa yada falanca baba yasa islamdır bununla hüküm vermek neden sakıncalı olsun diyecek kadar kuran ve sünnetten uzak bir anlayış içerisindedirler. Bu üyelerimize allahın ayetlerini hatırlatanlarada şu cevabı vermektedirler.

Ben daha evvel bu siteyi çok seviyordum fakat şimdi artık siteye girme ihtiyacı duymuyorum demek yerine gönül isterdiki uğrunda mücadele ettiğin dininin delillerinden deliller sunarak beyenmediği görüşleri çürütmendi. Bazı hocalarımızı pohpohlayarak kendini haklı göstermek nefsine eline düşmüşlüğün çaresizliğinden başka birşey değildir.

Sayın klamaz üyemiz size bir soru siz Allah'ın şeriatine karşımısınız. Yoksa sizdemi "kahr olsun şeriat diyenlerdensiniz" Bunun cevabını merak ediyorum işin doğrusu.

Eğer değilseniz şuna emin olun allahın şeriati dışındaki şeriatleri benimsemek allahın dinine aykırıdır.

Şuna emin olun amacım sizi yermek değil sağlıklı düşünmenize yardımcı olmaktır. Bakın islam şeriatine göre zina yapmak,miras paylaşmak,hırsızlık yapmak,boşanmak,evlenmek,daha birçok meselenin çözümü kuran ve sünnette farklıdır.Senin savunduğun bugünkü tağuti sistemdede çözümü daha farklıdır.

Bir örnek daha vereyim kurani kerimde sarhoş edici içecekler haramdır. Fakat senin beyendiğin başbakanın şeriatinde bu içecekler heladir.kuran anayasasında zina etmek haramdır fakat senin savunduğun tauğti şeriate göre zina işlemek helaldir.

Şimdi farkı anladınmı allahın hükümlerini istememek onlara yaşamya çalışmak 4 4lük olmak değildirki. Bir praça müslüman olmaktır.