Alıntı:
DurHele Üyemizden Alıntı
sen çok terbiyesiz saygısız ukalasın biliyormusun!? islam kılıfı adı altında saldırmadığın mukadesatımız kalmadı.sen kimsin lan! üstadın bir saatine kurban ol emi.üstad şimdi müşrik öylemi!!!!
çok aşağılıksın sen.üstadıma küfür edene sağolmu diyeceğim terbiyesiz herif! |
Bu yorumu yapan kardeşimi tanımıyorum düşünceleri veya kimliğide beni ilgilendirmiyor fakat bir islamı yorum yapacak kadar saygısı merhameti ve din kardeşliği anlayışı olmadığını düşünüyorum.İsterseniz bana kızın veya yasaklayın ama bu yorumu yapan kişinin yasaklanması gerek.
Peygamber ahlakı ile tebliğ amaçlı yorum ve paylaşımlara katılan kişi "ulan!!!! Ukala!!! terbiyesiz!!!" gibi sokak dili ile gelmez.
Kim kime inanıyorsa kim kiminle dinini yaşıyorsa veya kimi kendine ilah edinmişse buyur onla olsun bizim amacımız tebliğ olmalı bir hocayı bir tarıkat şeyhını bir üstadı ilah etmek değil. Size göre çok mükemmel olan beşer bir başkasına göre çok aşağılık olabilir bu yüzden böyle iğrenç hitaplar ediyorsanız siz islamı ve islami incelikleri daha öğrenememişsiniz..Üstadınız henüz rehber olamamış size....oysa islam dini güzel ahlak üzerine yol alıyor.Ve rehberinin öğrettiği şekilde islamı anlatıyor yaşıyor ve yaşatmak için çalışıyor.
Peygamberi rehber aldığımızda bakıyoruz ki Mekkeli müşriklere bile sabır ve tevazü ile cevap veriyordu. Eğer sizdeki bu kabalık peygamberimizde olsaydı tebliğci olamazdı.
Savunduğunuz konuda haklıysanız , islamı bilseydiniz kassas 55 ayeti yazar altınada kafirun süresini koyar dine yakışır bir yorum yapardınız.
'Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler.
(Kasas Suresi, 55)
"Ben sizin taptıklarınıza tapmam." (Kafirun Suresi, 2)
"Benim taptığıma siz tapacak değilsiniz." (Kafirun Suresi, 3)
"Ben de sizin taptıklarınıza tapacak değilim." (Kafirun Suresi, 4)
"Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz." (Kafirun Suresi, 5)
"Sizin dininiz size, benim dinim bana." (Kafirun Suresi, 6)
Yönetim bu tür iğrenç sataşmalara izin vermemeli.. müslümanlardan adlı üyenın son yorumunda terbiyesizlik yok kendisinide tanımıyorum.Düşüncesini yazmış.Gayet normal bir kişi savunur ve savunanada saygı gösterir.
müslümana yakışmayan hitaplara gereken ceza verilmeli.
"Beşeri ilahlaştırmak marifet değil, Ayetleri anlamak yaşamak yaşatabilmek ve Rabbim var deyip rabbe yönelmektir marifet kulluk.
Bu gün insanlar farkına bile varmadıkları ilahlarıyla yaşıyorlar.Unutmayalım ki, O gün kimsenin kimseye faydası olmayacak kimse kimseye şefaat edemeyecek. saygılarımla..
Saygısızlığa göz yumanlar, saygısızlık penceresini açarlar ve tüm tohumlar serpilmeye başlar. Bu paylaşım saygısızlık boyutunda .